Bella Hadid’in tavsiye ettiği Jamsu makyajı nedir, nasıl yapılır?

Yöntem ilk başta Güney Kore yazlarının nemiyle başa çıkmak için yaratıldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bella Hadid’in güvence verdiği Güney Koreli güzellik hilesi Jamsu makyajı TikTok’ta viral oldu. Bir makyaj yapma yöntemi olan teknik iddiaya göre cildi gün boyu mat tutuyor.

Jamsu, ilk olarak 2017’de süper model Hadid’in Dior kampanyası için Dubai’deyken güzellik uzmanı Huda Kattan’a bu tekniğe dair güvence verdiğini söylemesiyle öne çıkmıştı. Kattan, daha sonra kendi YouTube kanalında yöntemi deneyerek büyük ölçüde olumlu bir yargıda bulundu.

Güzellik uzmanı şunları söyledi:

Sonuçta genel olarak yüzünüzdeki kusurların kapanıyor ve süper mat bir görünüm elde ediyorsunuz. Cildinize her gün yapmak için en iyisi mi bilmiyorum ama makyajınızın tüm gün kalmasını istiyorsanız, kesinlikle buna bir şans verirdim.
Peki, ne içeriyor?

Jamsu makyajı nedir?

“Dalma” ya da “suya batırma” diye çevrilen Jamsu baz ürünlerini uygulamayı, pudra sürmeyi ve ardından yüzü soğuk suya daldırarak 30 saniye bekletmeyi içeriyor.

Daha sonra yumuşak bir mendil alıp yüzünüzü nazikçe kuruluyorsunuz. Göz, kaş ve ruj makyajınınsa daha sonra uygulanması gerekiyor.

Jamsu’nun ilk meraklıları, makyajlarını sabitlemek için bebek pudrası kullanıyordu ancak gevşek sabitleme pudrası da uygulanabilir.

Online mağaza Beauty&Seoul’ün kurucusu Maree Kinder, 2020’de Dazed’e bu yöntemin Güney Kore yazlarının nemiyle başa çıkmak için geliştirildiğini ve soğuk suyun fondötenin cilde uyum sağlamasına yardımcı olduğunu söylemişti.

Güzelliğe dair içerik oluşturan kullanıcılar son zamanlarda TikTok’ta bu yöntemi deniyor ve olumlu değerlendirmeler yapıyor.

TikTok kullanıcısı ve makyaj sanatçısı Georgia Dyer, ilk başta yüzünü soğuk suya batırmaya tereddüt etse de bunu şaşırtıcı derecede rahatlatıcı buldu.

Makyajının nasıl göründüğüne gelince şunları söyledi:

Cildim çok güzel görünüyor. Tüm makyajım birbiriyle uyumlu hale geldi, bunu denemelisiniz.
İçerik oluşturan bir diğer kullanıcı @j.uuuuudy, tekniği kullandıktan ve ardından 40 dakika spor salonu da dahil 8 saat boyunca makyajını yüzünde tuttuktan sonra kararını verdi.

Bence gayet iyi dayandı. Mat değilim ama aşırı yağlı da değilim. Sanırım iyi bir parıltım var. Epey hoşuma gitti.

Kaynak: Independent Türkçe’

Bella Hadid’in tavsiye ettiği Jamsu makyajı nedir, nasıl yapılır?

Yorumlar kapalı.