Bakanlığın temyiz başvurusuna ret: 18 kızıl geyiğin avlanması ihalesi tamamen iptal oldu

Eskişehir’de 18 kızıl geyiğin avlanmasına ilişkin ihalenin mahkeme tarafından iptal edilmesini Danıştay 13. Dairesi onadı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eskişehir’de 18 kızıl geyiğin avlanmasına ilişkin ihalenin mahkeme tarafından iptal edilmesini Danıştay 13. Dairesi onadı. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın temyiz başvurusunu reddeden Danıştay kararında, avlanmanın geyik popülasyonunu devamı için gerekli olduğuna dair somut bilgi ve belge olmadığını belirtti.

Tarım ve Orman Bakanlığı 5. Bölge Müdürlüğü, Eskişehir Şube Müdürlüğü’nce 18 kızıl geyiğin avlanmasına ilişkin geçen Temmuz ayında ihale açtı.

İhale kapsamında kentte, 6 ayrı bölgede yapılacak 18 geyik vurma ihalesi için 513 bin lira muhammen bedel biçildi. Eskişehir Barosu Hayvan Hakları Komisyonu ve Eskişehir Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Gülçin Yapıcı, ihaleye ilişkin yürütmenin durdurulması için İdare Mahkemesi’ne başvuruda bulundu.

MAHKEME ‘İPTAL’ DEDİ

Eskişehir İdare Mahkemesi, temmuz ayında Eskişehir Hayvanları Koruma Derneği’nin başvurusu üzerine 18 kızıl geyiğin vurulacağı ihale hakkında ‘yürütmeyi durdurma’ kararı vermişti. Dosyayı karara bağlayan mahkeme ihalenin iptaline hükmetti.

DANIŞTAY SON NOKTAYI KOYDU

Kararı temyize götüren Bakanlık’ın başvurusu Danıştay tarafından reddedildi. Danıştay kararında, ihalenin kanunda aranan ‘açıklık’ ilkesi şartına aykırı olduğu, avlanmanın geyik popülasyonunun devamı için gerekli olduğuna dair dosyada somut bilgi ve belge olmadığını belirtti.

Kaynak:BirGün

Bakanlığın temyiz başvurusuna ret: 18 kızıl geyiğin avlanması ihalesi tamamen iptal oldu

Yorumlar kapalı.