Bakanlardan kaçırılan Türk gemisi hakkında açıklama

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Türk gemisine korsan baskınıyla ilgili son durumu anlattı. Çavuşoğlu, geminin Gabon karasularına ulaştığını bildirdi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da, Gine Körfezi'nde korsan saldırısına uğrayan geminin Gabon'un Gentil Limanı'na demirlediğini açıkladı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türk gemisine Nijerya açıklarında yapılan korsan baskınla ilgili açıklama yaptı.

NTV’de konuşan Çavuşoğlu, “Kaptanın morali iyi, personel de iyi. Vatandaşların kurtarılması için koordineli görüşmeleri sürdürüyoruz” dedi.

Çavuşoğlu şunları kaydetti:

“Biraz önce kaptanla görüştüm gemi Gabon karasularında. Gemi güvenli şekilde limana yanaşmak için bekliyor. Gabon’dan da teknek personel talebinde bulunduk. Gemi yanaşır yanaşmaz gerekli işlemleri yapacağız.

Vatandaşların kurtarılması için koordineli görüşmeleri sürdürüyoruz.

Korsanlar henüz geri dönüş sağlamadılar. Süreci yakından takip ediyoruz.

Kaptanın morali iyi, personel de iyi. Herhangi yaralanma veya başka bir durum yok. Vefat eden Azerbaycanlı kardeşimizin naaşı var onu da gemi yanaşır yanaşmaz gerekli işlemleri başlatacağız.”

ULAŞTIRMA BAKANI: GEMİ GABON’UN GENTİL LİMANI’NA DEMİRLEDİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Gine Körfezi’nde korsan saldırısına uğrayan geminin Gabon’un Gentil Limanı’na demirlediğini açıkladı.

Bakan Karaismailoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Liberya bayraklı Mozart isimli konteyner gemisinin Gine Körfezi’nde korsan saldırısına uğradığını belirterek, “Gemimiz saat 11.00’de Gabon’un Gentil Limanı’na demirlemiştir” bilgisini verdi.

Bakanlardan kaçırılan Türk gemisi hakkında açıklama

Yorumlar kapalı.