Bakan Ziya Selçuk: Anaokullarımızı da tam zamanlı açma kararı verdik

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "15 Şubat'ta tüm bağımsız anaokullarımızı da tam zamanlı açma kararı verdik. 1 Mart'ta okullar 8. ve 12. sınıflara kapılarını açacak." dedi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bakan Selçuk’un konuşmasında satır başları şöyle:

Sayın Cumhurbaşkanımız kabine toplantısının hemen ardından ikinci dönem itibariyle uzaktan eğitimden yüz yüze eğitime geçiş ile ilgili süreci ana hatlarıyla paylaştı.

Bende sürecin ayrıntılarını paylaşmak üzere bugün huzurlarınızdayım.

Takvimimizde belirttiğimiz gibi 15 Şubat Pazartesi günü ikinci yarı yıla başlıyoruz. Köylerimizde salgının hiç olmadığı ya da düşük seyrettiği görüldüğünden çocuklarımızın eğitimlerinin salgına bağlı olarak daha fazla aksamaması için köy okullarımızı tüm kademelerde yüz yüze ve tam zamanlı olarak açıyoruz.

Okul öncesine verdiğimiz önem malumunuzdur. Bu sebeple çocuklarımızın güçlü bir başlangıç yapması için 15 Şubat’ta tüm bağımsız ana okullarımızı da tam zamanlı açma kararı verdik.

1 Mart Pazartesi günü ilk okullarımızın tüm sınıf düzeylerinin açılması kararını aldık.

https://www.youtube.com/watch?v=6XUUuQ8DKRw

İlkokul öğrencilerimiz eğitimlerine yine seyreltilmiş şekilde haftanın 2 günü devam edecekler. 

Özel gereksinimli öğrencilerimiz için de özel eğitim okullarımız ve sınıflarımız eğitim vermeye başlayacaklar. 1 Mart tarihinde okullarımız sınav döneminde olan 8. ve 12. sınıf öğrencilerimiz de kapılarını açacak. 

Lise öğrencilerimizin birinci dönemden kalan sınavları, mart ayı içerisinde planlanarak yüz yüze gerçekleştirilecektir.

Öğrencilerimizin okullarımızda yüz yüze eğitime katılımları geçen dönemde olduğu gibi yine velilerimizin kararına bağlı olacak. Bu durumda öğrencilerimiz devamsız sayılmayacak, uzaktan eğitime devam edecekler.

Öğretmenlerimiz Covid-19 aşısının uygulama sıralamasında öncelikli gruba alınmıştı. Süreci hızlandırmak adına, yüz yüze eğitime başlayan öğretmenlerimiz için Şubat ayı içerisinde aşı uygulamasının yapılması planlanmaktadır.

Bazı illerde salgınla ilgili vaka sayılarının çok düşük olduğunu görüyoruz. Kararlar doğrultusunda farklı sınıf düzeylerinde de il bazlı olarak yüz yüze eğitim kararları alınabilecektir. 

Öğrenme kayıplarının giderilmesi için kapsamlı bir programa başlayacağız.

https://www.youtube.com/watch?v=6XUUuQ8DKRw

Bakan Ziya Selçuk: Anaokullarımızı da tam zamanlı açma kararı verdik

Yorumlar kapalı.