Bakan Nebati, Türkiye ekonomisi çökerken ‘Büyümeye devam ediyoruz’ diyerek tweet attı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, doların tekrar yükselişe geçerek 17.20 sınırını aştığı saatlerde, resmi Twitter hesabından Türkiye ekonomisinin büyüdüğüne ilişkin paylaşımlar yaptı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) 24 Haziran’da aldığı döviz tutmaktan caydırmayı amaçlayan kararının ardından sert düşüşler yaşayan dolar/TL kuru, iki gündür yükselişini sürdürüyor. Dolar, Türk Lirası karşısında bugün 17.20 sınırını da aştı.

Tüm bu gelişmeler yaşanırken Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’den ‘büyüyoruz’ açıklaması geldi. Nebati, Twitter’daki hesabından yaptığı paylaşımda, “Türkiye’nin dengeli ve sürdürülebilir bir şekilde büyümeye devam ettiğini” iddia etti.

Nebati bu açıklamaları yaparken TL dolar karşısında gün içerisinde yüzde 1.47, haftalık ise 2.79 değer kaybı yaşadı.

“ÜLKE EKONOMİMİZ BÜYÜME DEVAM EDİYOR”

Bakan’ın Twitter hesabından büyümeye ilişkin yaptığı açıklamalar ise şöyle:

“- Bugün, dünya genelinde yaşanan tüm küresel ekonomik sorunlar ve hızlı fiyat artışlarına rağmen ülke ekonomimiz sağlıklı, dengeli ve sürdürülebilir bir şekilde büyümeye, her ay yeni ihracat rekorları kırmaya ve istihdamımızda somut artışlar kaydetmeye devam ediyor.

– Türkiye Ekonomi Modelimizi kararlılıkla uygulayarak daha güçlü bir üretim ekonomisi olma yolunda ilerlememizi sürdüyor, büyümenin tabana ve tüm vatandaşlarımıza yayılmasına önem veriyoruz.”

SOSYAL MEDYA KULLANICILARI TEPKİ GÖSTERDİ

Nebati’nin bu tweet’i, kısa sürede sosyal medyanın gündemine oturdu. Enflasyon, yüksek kur ve cari açık gibi ekonomik göstergeleri görmezden gelip ‘büyüme’ vurgusu yapan Nebati’nin sözleri, yurttaşların tepkisine neden oldu.

Bakan Nebati, Türkiye ekonomisi çökerken ‘Büyümeye devam ediyoruz’ diyerek tweet attı

Yorumlar kapalı.