Bakan Koca: Aşılama programımız hazır

Koronavirüs aşısı hakkında açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Aşının zorunlu olmayacağını daha önce de söylemiştim. Aşılama programımız hazır. Vatandaşımızı zorlayıcı bir uygulama olmayacak" dedi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısı hakkına açıklamalarda bulundu.

Twitter’dan yaptığı paylaşımda Koca, “Aşının zorunlu olmayacağını daha önce de söylemiştim. Aşılama programımız hazır. Vatandaşımızı zorlayıcı bir uygulama olmayacak” ifadelerini kullandı.

Koca, açıklamasında şunları ifade etti: “Aşının gerekliliğini bilim insanlarımızla toplumumuza anlatarak ikna etme çabası içinde olacağız. Bunun dışında bir uygulama söz konusu olmayacak.”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çin’den Türkiye’ye geleceği açıklanan koronavirüs aşılarının sevkiyatında gecikme olacağını duyurmuştu.

Koca, yaptığı açıklamada, “Pekin’deki COVID-19 alarmı ve Pekin gümrüğünde görülen COVID-19 vakası sebebiyle gümrük hareketliliğine geçici olarak ara verilmiştir. Bu nedenle gümrük işlemlerinden sonra yola çıkması beklenen aşılarımızın gelişi bir iki gün ertelenmiştir. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullanmıştı.

 

 

Bakan Koca: Aşılama programımız hazır

Yorumlar kapalı.