Bakan Koca, 2 doz Sinovac aşısı olanları uyardı: “Rahat hareket etmemeli…”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün akşam Bilim Kurulu toplantısından sonra önemli açıklamalarda bulundu.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bakan Fahrettin Koca, Covid-19 sonucu hayatını kaybedenlerin yüzde 90’ının ya hiç aşı olmamış ya da aşıları eksik kişiler olduğunu söyledi. Koca ayrıca şu anda aktif vakaların yüzde 81’ini tam aşılı olmayanların oluşturduğunu belirtti.

Tek doz aşının koruyuculuk açısından yeterli olmadığını söyleyen Koca, vakaların şu anda en yoğun olarak 15-45 yaş grubu arasında görüldüğünü söyledi.

BBC Türkçe’nin haberine göre; Bakan Koca ayrıca 2 doz Sinovac aşısının üzerinden 3 ay geçenlerin, 3. doz aşı olması gerektiğini vurguladı:

“Özellikle elimizdeki veriler üçüncü aydan sonra bu koruyuculuğun azaldığını, yaşlı grupta ek olarak daha da düştüğünü gösteriyor. Yani 2 doz inaktif aşısı yaptırmış kişi rahat hareket etmemeli, 3 ay sonra yeni aşısını yaptırmalıdır.”

Koca, mRNA aşısı için ise “İki aşının mutlak yapılması gerektiğini biliyoruz. mRNA aşısı için hatırlatma dozu için yaptığımız çalışmalarda koruyuculuğunun devam ettiğini biliyoruz. 8 ay sonra riskli grupta daha önemli olduğunu biliyoruz” dedi.

Bakan Koca, 2 doz Sinovac aşısı olanları uyardı: “Rahat hareket etmemeli…”

Yorumlar kapalı.