Bakan Dönmez’in “Kombiyi kışın” tavsiyesine vatandaşsın yanıtı: “Kombiyi açmıyoruz ki̇ kısalım”

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'e artan faturalardan dert yanan vatandaş, “Elektrik faturasına ayda 300 TL ödüyorum, yorganım yok, çekyatım kırık, öyle yaşıyorum” dedi. Bir vatandaş da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in "Kombinizi kısın" tavsiyesine "Kombiyi açmıyoruz ki kısalım" karşılığını verdi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’e artan faturalardan dert yanan vatandaş, “Elektrik faturasına ayda 300 TL ödüyorum, yorganım yok, çekyatım kırık, öyle yaşıyorum” dedi. Bir vatandaş da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in “Kombinizi kısın” tavsiyesine “Kombiyi açmıyoruz ki kısalım” karşılığını verdi.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, CHP PM Üyesi Eren Erdem ile birlikte Fatih, Eminönü, Taksim ve Mecidiyeköy ilçelerini ziyaret ederek, esnafın ve vatandaşın derdini dinledi.

Eminönü’nde bir simitçiyle konuşan Tekin, “Bu simit tezgâhı eskiden 3 bin simit satıyordu şimdi herhalde 300” dedi. Simitçinin “300 de yok” demesi üzerine Tekin, “300 de mi yok? Milletin simit alma gücü kalmamış” ifadesini kullandı.

Tekin’in kestane fiyatını sorduğu esnaf, geçen yıl 100 gramını 10 liraya sattığı kestaneyi bu yıl 15 liraya sattığını söyledi.

“ENFLASYON BUDUR, BUNLARIN FOTOĞRAFINI TÜİK’E GÖNDERELİM”

Bir dükkandaki “30 TL” ve “3 dolar” etiketini gören CHP’li vekil, aradaki 10 katlık farka tepki göstererek, etiketin Türkiye’nin özeti olduğunu söyledi. Tekin, “AKP’nin bir sözü vardı biliyorsunuz, ‘Hayaldi gerçek oldu’ diye, gerçekten birileri çıkıp deseydi ki ‘Dolar 10 TL’ye dayanacak’, ‘Bırak hayal mi görüyorsun’ derdik. Ama gerçek oldu” dedi. Gürsel Tekin ancak Saray’da yaşayanların böyle bir derdinin olmadığını söyledi.

Bu arada eski CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem de fiyatlara dikkat çekerek, “Enflasyon budur, bunların fotoğrafını TÜİK’e gönderelim” diye konuştu.

 “FATURALAR FELAKET, İNSANLAR MARKET ÖNLERİNDEKİ ÜRÜNLERİ ALMAYA BAŞLADI”

İBB’nin İstanbul Kart aracılığıyla sağladığı maddi destek için sıraya giren insanları gören Tekin, “Bu kuyruk tiyatro bileti kuyruğu değil. Bu kuyruk yoksulluk kuyruğu. İBB’ye başvuruyor insanlar taleplerini açıyorlar. Halk ekmeklerindeki askı meselesi, en azından tarihimizde ilk kez askıda ekmekle karşılaştık. İnsanlar acaba hangi hayırsever askıda ekmek bırakacak da o ekmeği alıp götüreceğim diyor. TÜİK’in bunu bilmesi lazım” dedi.

“KOMBİYİ AÇMIYORUZ Kİ KISALIM”

Sıradaki bir kadın vatandaş “Her şey gerçekten çok pahalı.  Faturalar felaket. İnsanların yaşamaya gücü kalmadı. Marketlerin önündeki şeyleri seçiyor insanlar. Biz evde iki kişiyiz. Ben hastayım ama doğal gazı açamıyoruz. 150- 200 TL elektrik faturası ödüyoruz” dedi.

CHP Milletvekili Tekin’in Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in “Kombinizi kısın” sözlerini hatırlatması üzerine bir vatandaş, “Biz açmıyoruz ki kısalım” karşılığını verdi.

Bir vatandaş ise o sırada “Ankara uyansın artık, uyuyor. Milleti de uyutmasın, insanlar aptal değiller” dedi.

“TÜRKİYE’DEKİ EN BÜYÜK SORUN YÜKSEK ENFLASYON”

Eren Erdem ülkenin sorununun yüksek enflasyon olduğunu belirterek, “Türkiye’deki en büyük sıkıntı, bu ülkenin yanlış yönetilmesi sebebiyle bugün vatandaşın yaşadığı ekonomik sorunlar. Bugün Türkiye’nin en büyük sıkıntısı, yoksulluk ve işsizlik. Vatandaş bir şey alamıyor, 150 lirayla markete gittiği zaman torbasını dolduramıyor. Siyasetin önce bunu çözmesi lazım” diye konuştu.

“YORGANIM YOK BATTANİYEYLE YATIYORUM, ÇEKYATIM KIRIK”

İstanbul Kart aracılığıyla İBB’nin verdiği maddi desteği alan vatandaşlardan biri de “Kartlarımızda para yok, kartımıza para yüklemeye geldik. Bakın kartlarımıza. Elektrik faturasına 300 TL ödüyorum, yorganla değil, battaniyeyle yatıyorum, Yorganım yok altımda çekyatım kırık, öyle yaşıyorum. Fakir fukaraya yardım etsinler, ceplerine para indirmesinler. Zenginler ceplerine fazla para koyup fazla yükselmesinler, birden aşağı düşerler” şeklinde konuştu.

 

Bakan Dönmez’in “Kombiyi kışın” tavsiyesine vatandaşsın yanıtı: “Kombiyi açmıyoruz ki̇ kısalım”

Yorumlar kapalı.