Bahçeli: MHP sözünün eridir, 2023’te Cumhurbaşkanı adayımız Erdoğan’dır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun erken seçim çağrısına olumsuz yanıt veren ve bunun 'zillet tarafından kullanıldığını' öne süren Bahçeli, "2023’te cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan’dır" dedi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MHP lideri Devlet Bahçeli, TBMM’de yaptığı partisinin grup konuşmasında gündemi değerlendirdi. Erken seçime dair olumsuz konuşan, Hatay’daki yangın üzerinden muhalefete yüklenen Bahçeli’nin konuşmasından satır başları şöyle:

‘COVID-19’DA DÜNYA YENİDEN ALARMA GEÇTİ’

“- Dağlık Karabağ’da Ermenistan’ın mezalimi dehşet saçarak devam etmektedir. KKTC’deki Cumhurbaşkanı seçimi tüm dikkatleri üzerine çekmektedir. Bölücü terör örgütü ve yandaşları yine ateşle oynamaktadır. Covid-19 salgınının neden olduğu belirsizlikler yeni boyutlar kazanmaktadır. Bu kapsamda dünya yeniden alarma geçmiş, kısıtlamalar başlamıştır.

– 3 Kasım 2020 ABD Başkanlık seçimine katılacak adaylar, son kozlarını masaya sürerken, bu nedenli siyasi gelgitler, bölge ve dünya siyasetine çok yönlü tesir etmektedir. Türkiye-Fransa, Türkiye-Yunanistan kırılgan ilişkileri irtifa kaybı yaşamaktadır. Suudi Arabistan ve BAE’nin Türkiye karşıtı politikaları derinleşmekte, Türk mallarına ambargolar uygulanmaktadır. Kırgızistan iç karışıklığa dümen kırmış durumdadır.

HATAY’DAKİ ORMAN YANGINLARI

– Seçim beklentisi dillendirirdi. Milletimizi kahreden, orman yangınlarından kısaca bahsetmek istiyorum. İhanet ateşiyle yanan vicdana… Orman hayattır, yuvadır. Ormanı topraktan ayrı yorumlamak mümkün değildir Ormana kast eden toprağa, toprağa kasteden vatana kastetmiştir.

– Ağacımıza, doğamıza, insanımıza kimler sabotaj yapmışsa en ağır şekilde cezalandırılmaları ertelenemez bir hedeftir.

– Özellikle Ateşin Çocukları isimli PKK aparatı bir oluşum tüm dikkatleri üzerine çekmiştir.

– Yangınların nasıl çıktığı ile ilgili araştırmalar devam etmektedir. Ağacımıza, doğamıza, insanımıza kimler sabotaj yaptıysa cezalandırılmaları kaçınılmazdır. Bölücü terör örgütü, 2019 yılında “Ateşin çocukları” örgütünün kurulduğunu duyurmuştu. İlk eylemleri 11 Temmuz 2019’daki Fethiye’de görülmüştü. Bunların iblisin çocukları, ihanetin çakallarıdır. Kimin çocukları meçhul olan bu şerefsizlerin yaktıkları kadar yakılmaları, hesaba çekilmeleri en acil hukuk ihtiyacıdır.

– Kimin çocukları meçhul olan bu şerefsizlerin yaktıkları kadar yakılmaları, hesaba çekilmeleri en acil hukuk ihtiyacıdır. Aydın müsveddelerinin tepkisini duyan oldu mu? TTB Merkez Konseyi’nin hakikatten yana tavrını göreniniz oldu mu? Terörist Demirtaş’ın hakkındaki iddiaları göğsüne asacağı şeref madalyası gibi gören CHP Genel Başkanı’ndan ses çıktı mı? Kılıçdaroğlu şereften ne anlıyor, hayata ve doğaya kast eden teröristlerin başı Demirtaş ile kahvaltı rezervasyonu yapanlar [Meral Akşener’i kast ediyor], sorarım size nasılsınız, iyi misiniz?Geçtiğimiz hafta Ağrı Doğubayazıt’ta şehit düşen Jandarma Astsubay Emre Dokumacı’nın annesine, babasına, nişanlısına ne diyecekler? Ne anlatacaklar? Onların gözlerine hangi cesaretle bakabilecekler. Teröriste terörist diyemeyen bize göre teröristtir. Demokrasi ve ekoloji mücadelesi birbirinden koparılamaz.”

– Teröriste terörist diyen, bize göre teröristtir.

ERKEN SEÇİM YORUMU

– Siyasi tansiyon şuursuzlar eliyle yükseltiliyor. Seçim beklentileri ve ekonomik spekülasyonlar zilletin ana aktörü tarafından kullanılmaktadır.

DAĞLIK KARABAĞ MESELESİ

– Çözüm teklifleri tuzaktır.

– Ermenistan sivilleri hedef alarak insanlık suçu işliyor.

– Ermenistan işgal ettiği her yerden ön şartsız çekilmelidir.

– Türk milletini hedef alan tehditlerin dozajında hiçbir zaman hafifleme olmadı. Bugün maruz kaldığımız sorunların tarihi kökleri olduğuna dair kuşkumuz yoktur. Yurt tuttuğumuz bu topraklar üzerinde tereddüt edenlerin sözünü keserler. Ecdadımız ne dediyse, hangi zorluklarla muhatap kaldıysa bugünlerde de aynısını yaşıyoruz. Akdeniz’deki gergin atmosfere bakın, Dağlık Karabağ sorununa odaklanın, Ermenistan emperyalizmin kurduğu devlettir. Büyümek için, büyümek sadece ve sadece kanser hücresinin özelliğidir. Ermenistan kanser hücresidir. Masumları öldüren Ermenistan, işgalci ülke Ermenistan. İki ülke arasındaki ateşkes çağrıları, masa kurma önerileri Dağlık Karabağ davasını kilitlemekten başka manaya gelmemektedir. Neyin ateşkesi, neyin görüşmesi. Konu bağımsızlık onurudur. Terörist Ermenistan, Dağlık Karabağ’dan çekilmeden silahları indirmek, ateşi dindirmek cinayetlerin meşrulaştırılmasıdır. Dağlık Karabağ Türk’tür.

DAĞLIK KARABAĞ SAHADA ALINMALIDIR

– Ermenistan sevdalısı Fransa, ABD ve Rusya arabulucu olarak öne çıkmıştır. Kuzu canavara teslim edilmiştir. Moskova’da kurulan masada çözümsüzlük hali ortaya çıkmıştır. Dağlık Karabağ’daki 72 saatlik ateşkeste mutabakata varılmıştır. Bu bizim için tavizdir. Ateşkesi ihlal eden Ermenistan olmuştur. Katille pazarlık kurşun olarak fatura edilmiştir. Azerbaycan’ın ateşkes kararına uyulduğunu açıklaması Ermenistan’ı cesaretlendirmektedir. Dağlık Karabağ masada değil, sahada Ermenistan’ın kafasına vura vura alınmalıdır.

ERMENİSTAN’A TEHDİT

-Ermenistan, amasız, önkoşulsuz işgal ettiği topraklardan çekilmelidir. Bakü’yü hedef yapanlar, Erivan’ın da bir gece ansızın bedel ödeyeceğini ne akıllarından, ne de kabus dolu anılarından çıkarmamalılar.

-Bişkek’in karışmasında destekleyici eller açıklık kazanmaktadır. Azerbaycan’ın ana ekseninde enerji jeopolitiğinde oyun kuran güçler Kırgızistan’da da devrededir.

CHP VE DAVUTOĞLU’NA DOĞU TÜRKİSTAN TEPKİSİ

-CHP, Uygur Türkleri konusunda parmak sallayamaz, ders veremez. Onlar, Moskova yolu gözlerken, biz esir Türklerin davası ile nefes alıyorduk. CHP kim, Doğu Türkistan’ı savunmak kimdir? Hele bir de serok Ahmet var ki, gürültü çıkarmakta üstüne yoktur. Hızını alamamış olacak ki, Doğu Türkistan’ı kaça sattığımızı da soruları arasına iliştirmiştir. Be hey serok, satmak senin işindir, pazarlamak seninle anılan bir meslektir. Sen Doğu Türkistan’ın haritada yerini bilmiyorken, milliyetçi, ülkücü hareketin kalbi bu sevda ile çarpıyordu. Sen git, Kobanici yoldaşlarınla kucaklaş.

‘ERKEN SEÇİM TALEBİ SİPARİŞTİR’

– CHP Genel Başkanı’nın seçim talebi sipariştir. Ne oldu da birden seçim istedin? Sana kimler ne söyledi, neyi vaat ettiler? Seçime gidip de ne yapacak, nereye ulaşacaksın? Osman Kavala’ya olan sempatinin arkasındaki neden Sorosçuların desteğini mi almak?

– Kılıçdaroğlu’na diyorum ki, seçimi falan boşver, altının para ettiği bir dönemdeyiz. Söz gümüş ise sükut altındır. Sükut et de biraz kazan. Terazi var tartı var, her şeyin bir vakti var. Davetsiz gelen döşeksiz oturur. Elden gelen öğün olmaz, o da vaktinde gelmez. Bu işlere kafa yorma, seçim meçim derdine düşme, işin yoksa şahit ol, paran çoksa kefil ol. Seçim zamanında yapılacaktır.

– Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi yaşayacaktır. MHP sözünün eridir. 2023’te cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan’dır.”

Bahçeli: MHP sözünün eridir, 2023’te Cumhurbaşkanı adayımız Erdoğan’dır

Yorumlar kapalı.