Bahçeli: HDP'lilerin aldığı maaş haramdır, zıkkımdır

Bahçeli: HDP’lilerin aldığı maaş haramdır, zıkkımdır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kuzey Irak'ta Gara Dağı'nda 13 kişinin şehit edilmesinin ardından bir kez daha HDP'nin kapatılması çağrısında bulundu. Bahçeli, "HDP, PKK’nın mekapı çıkarıp kundura giymiş halidir. HDP kapatılmadan, PKK’nın ayağını TBMM’den kesmenin bir başka formülünü bilen ve bizi de bilgilendirmeye hazır olan aslan parçası bir demokrat var mıdır? HDP’lilerin milletin vergileriyle aldığı maaş haramdır, zıkkımdır" dedi.

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kuzey Irak’ta Gara Dağı’nda 13 kişinin şehit edilmesinin ardından bir kez daha HDP’nin kapatılması çağrısında bulundu. Bahçeli, “HDP, PKK’nın mekapı çıkarıp kundura giymiş halidir. HDP kapatılmadan, PKK’nın ayağını TBMM’den kesmenin bir başka formülünü bilen ve bizi de bilgilendirmeye hazır olan aslan parçası bir demokrat var mıdır? HDP’lilerin milletin vergileriyle aldığı maaş haramdır, zıkkımdır” dedi.

Partisinin Meclis’teki grup toplantısında konuşan Bahçeli, Gara’daki katliamı kınadığını duymadığını ifade ettiği HDP’nin “İktidar kayıpların ailelerine ve topluma hesap verme konumundadır” açıklamasına da “Utanmazlar, yüzsüzler, PKK’nın değil, iktidarın hesap vermesi gerektiğini ileri sürüyorlar” diyerek tepki gösterdi.

“SERİ BİR KATİLİN İŞLEDİĞİ CİNAYETLERİ LANETLEMESİ ABESLE İŞTİGALDİR”

MHP Lideri Bahçeli, şöyle konuştu:

“HDP’li bir yöneticiden Gara katliamını kınayan; hadi bunu geçtik, insanlık namına eleştiren cılız da olsa bir itiraz duyanınız oldu mu? Ben duymadım, duyacağımı da hiç zannetmem. HDP diyor ki, “İktidar kayıpların ailelerine ve topluma hesap verme konumundadır.” Utanmazlar, yüzsüzler, PKK’nın değil, iktidarın hesap vermesi gerektiğini ileri sürüyorlar. HDP, PKK’nın giriş kapısı, bagaj kapağıdır. HDP, PKK’nın mekapı çıkarıp kundura giymiş halidir. Yani HDP, PKK’nın ta kendisi, aynadaki akisidir. Kaldı ki seri bir katilin işlediği cinayetleri lanetlemesi abesle iştigaldir.

HDP’nin ipi ve iradesi Kandil’dedir. Peki tüm bu olan bitenler karşısında HDP’nin kapatılmasına yönelik kısa metrajlı üç maymun oyunu sahne almaya inat ve ısrarla devam edecek midir? HDP kapatılmadan, PKK’nın ayağını TBMM’den kesmenin bir başka formülünü bilen ve bizi de bilgilendirmeye hazır olan aslan parçası bir demokrat var mıdır? Gara katliamıyla ilgili Türkiye’yi suçlayan, mağaranın bombalandığını ileri süren bölücü milletvekillerinin Gazi Meclis’ten tasfiyesi bugün değilse ne zaman yapılacaktır? Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın bu kapsamda açtığı soruşturmayı hayırlı bir gelişme olarak değerlendiriyor, taviz verilmeden alayının üstüne gidilmesini temenni ediyorum. Bu milletvekillerinin ve diğer HDP’lilerin milletin vergileriyle aldığı maaş haramdır, zıkkımdır.”

Bahçeli: HDP’lilerin aldığı maaş haramdır, zıkkımdır

Yorumlar kapalı.