Bahçeli, Habertürk’ün sahibi Turgay Ciner’e çattı: Üzüntü mesajı paylaşmadı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP’li Ali Mahir Başarır’ın sözleri nedeniyle RTÜK’ün ceza verdiği Habertürk TV’ye tepki gösterdi. Programda Başarır’a itiraz edilmemesine ve programın moderatörünün Başarır’dan özür istememesine öfkelenen Bahçeli, “Habertürk adına ne Turgay Ciner’den ne de bir başkasından sadra şifa nitelikli üzüntü mesajı paylaşılmamıştır” dedi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Habertürk TV’yi CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın Tank-Palet fabrikasının Katarlılara satılmasını eleştirdiği programdaki ‘tavrı’ nedeniyle hedef aldı.

Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Bahçeli, programın moderatörü olan Eren Eğilmez’i kast ederek, “Moderatör, Türk ordusuna ‘Satılmış’ diyen işbirlikçi CHP’liye beklenen itirazı yap(a)mamış, cılız ifadelerle durumu geçiştirmiştir” dedi.

Bahçeli, programda Başarır’dan özür istenmemesine öfkelenerek, “CHP milletvekili tarafından orduya düşmanlık yapıldığı an ve esnada programa hemen ara verilebilirdi, moderatör tarafından muhatap şahıstan özür dilemesi ısrarla, inatla ve sabırla istenebilirdi. Ama olmadı, yapılmadı, buna tenezzül bile edilmedi” ifadelerini kullandı.

Habertürk’ün içinde yer aldığı Ciner Medya grubunun sahibi Turgay Ciner’e de bu konu üzerinden yüklenen MHP lideri, “Müteakiben Türk ordusuna yapılan ağır hakaretle ilgili Habertürk adına ne Turgay Ciner’den ne de bir başkasından sadra şifa nitelikli üzüntü mesajı paylaşılmamıştır” değerlendirmesinde bulundu. Bahçeli, “Üstelik yapılacak programlara davet edilecek isimlerle ilgili daha titiz hareket edileceği sözü verilmemiştir” diye de ekledi.

RTÜK’E SAHİP ÇIKTI

Tweetlerinde Habertürk’e ceza veren Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’na (RTÜK) da sahip çıkan Bahçeli, şunları kaydetti:

“Orduya hakaretler bir bir sıralanırken çıtını çıkarmayan şarlatanlar, RTÜK kararından sonra neredeyse karalar bağlamışlar, ağıtlar yakmışlar, özgürlük cambazlığı sahnelemeye başlamışlardır. RTÜK kararına saygı duyulmalıdır. Elbet üst kurulun kararına karşı yargı yolu açıktır. Öyle bir noktaya gelindi ki, tek suçlu, tek kusurlu, tek günahkâr RTÜK gibi takdim, tayin ve teşhir edildi. Bu bir akıl tutulmasıdır. Bu faşist bir dayatmadır. Bu namert bir tertiptir. Orduya satılmış diyeni konuşan yok, ancak RTÜK’e saldıran pek çok! Çarpıklık işte buradadır.”

Bahçeli, Habertürk’ün sahibi Turgay Ciner’e çattı: Üzüntü mesajı paylaşmadı

Yorumlar kapalı.