Bağış için 600 geceden fazla kamp yapan 12 yaşındaki çocuk, Britanya İmparatorluk Madalyası aldı

Bağış için 600 geceden fazla kamp yapan 12 yaşındaki çocuk, Britanya İmparatorluk Madalyası aldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yerel bakımevine para toplamak amacıyla 600 geceden fazla kamp yapan 12 yaşındaki çocuk, Yeni Yıl Onur Listesi’ne alındı.

Max Woosey, kamp meydan okuması sayesinde 570 bin sterlinden (yaklaşık 10 milyon 280 bin TL) fazla para topladı. Bu miktar, North Devon Bakımevi’nin fazladan 16 hemşire tutmasını sağlıyor.

Birleşik Krallık’taki (BK) Devon bölgesinde yer alan Braunton’da yaşayan genç, çabalarından dolayı Britanya İmparatorluk Madalyası’yla ödüllendirildi.

Max, 28 Mart 2020’den beri her geceyi çadırda geçiriyor; kaldığı yerler arasında Downing Sokağı 10 Numara’nın (BK Başbakanlık Konutu ve Ofisi -ed.n.) bahçesi ve Londra Hayvanat Bahçesi de var.

Ödülü hakkında konuşan Max, şunları söyledi:

Tüm bunların bakımevine nasıl bir etkisi olacağını görmek beni çok heyecanlandırıyor çünkü gerçek kahramanlar onlar, herkese yardım etmek için tüm inanılmaz işleri onlar yaptı.
Umarım bu ödül, bakımevi için biraz daha para toplanmasını sağlar.
Max, bakımevi personelinin hayatının son günlerinde bir aile dostuna bakım vermesinden ilham alarak buraya destek oldu.

Aralarında şiddetli rüzgarlar, sülünler, sümüklü böcekler, örümcekler, solucanlar ve kırmızı karıncaların da bulunduğu zorluklarla karşılaştı.

Temmuzda The Independent’taki yazısında Max, “bir daha yatağında uyuyabileceğinden” şüphe duyduğunu belirtmişti.

Max, şöyle devam etmişti:

Geceleri çadırımda bana eşlik etmesi için yanıma genelde Beano’nun (ilk defa 1938’de İskoçya’da yayımlanan, çocuklara yönelik bir çizgi roman dergisi ) bir sayısını, bir meşale ve bir sürü oyuncak ayı alırım. Zor anlarımın çoğu hava nedeniyle yaşandı ama ben güneş doğana kadar orada kalmaya odaklandım. Çadırımda yağmurun sesini dinlemeyi seviyorum çünkü çabucak uykumu getiriyor. Artık evin dışında daha iyi uyuyorum.
Çocuklar İçin Eylem (Action for Children) adlı hayır kurumu, “yeni yıl listesine girmesinin inanılmaz olduğunu” söyleyerek Max’i kutladı ve desteği için teşekkür etti.

Yapılan açıklamada kurum şu ifadelere yer verdi: “Hayır kurumumuz ve BK genelinde çocukları, gençleri ve ailelerini destekleyen çalışmalarımız için Max büyük bir destekçi oldu.”

Max’in meydan okumasına, justgiving.com/fundraising/Max-Woosey1 adresinden bağış yapılabilir.

Kaynak: Independent Türkçe

Bağış için 600 geceden fazla kamp yapan 12 yaşındaki çocuk, Britanya İmparatorluk Madalyası aldı

Yorumlar kapalı.