B harfi ile başlayan bitkiler

B harfi ile başlayan bitkiler nelerdir? Hangi bitkiler B harfi ile başlar? B harfi ile başlayan kaç bitki vardır? Cevaplar içeriğimizde.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünya üzerinde 350.000 yakın bitki türü vardır. Bitkiler çiçekli bitkiler, yosunlardan oluşmaktadır. Bu bitkilerin bazıları meyve sebze verir. Peki B harfi ile başlayan bitkiler hangileridir? Hangi bitkiler B harfi ile başlar? B harfi ile başlayan kaç bitki vardır?

B harfi ile başlayan bitkileri sizin için derledik:

Ballı baba

Ballıbaba, ballıbabagiller familyasından Lamium cinsini oluşturan bitki türlerine verilen ad. Avrupa, Asya ve Kuzey Afrika’da yayılış gösteren türlerin hepsi otsu bitkidir. Bugün birkaç türü anavatanı dışındaki ılıman bölgelerde çok çabuk yayılarak natürülize olmuştur.

Barut ağacı

Nadiren 7 m’ye kadar boylanan çalı veya ağaççıklardır. Sürgünler gençken yeşilimsi seyrek ince tüylü, yaşlı sürgünler kahverengimsi olur. Kabuğu mide ağrısı giderici ilaç yapımında kullanılır. Kabuk ve taze meyvesi bir boya maddesi içerir. Ayrıca kerestesi barut ve mangal kömürü yapımında kullanılır.

Baldıran

Baldıran, maydanozgiller familyasından olan ve nemli yerlerde yetişen bazı zehirli bitkilerin ve bu bitkilerden elde edilen zehirin ortak adıdır. Ünlü filozof Socrates’in de bu zehri içerek idam edildiği rivayet edilir.

Bambu

Bambu, buğdaygiller familyasına ait ve 1,200 adede yakın sayıda bazen birbirlerinden çok farklı görünen bitki türlerinden oluşan alt familyanın üyesidir. Bambu türleri Asya’da, Güney ve Kuzey Amerika’da ve Afrika’da bulunurlar. En büyük bambu türleri 80 cm kalınlığa ve 38 metre uzunluğa kadar varabilir.

Begonvil

Begonvil, mor, beyaz, pembe ve kırmızı renkte çiçekleri olan, tırmanıcı özellikte ve ağaçsı bir bitkidir. Güneşi sever. Hastalık ve böcek barındırmaması önemli bir özelliğidir.

Bamya

Bamya, ebegümecigiller familyasından ılık iklimlerde yetişen bir yıllık bitki türü. ‘Abelmoschus’ Latince’ye Arapça’dan geçmiştir.

Böğürtlen

Böğürtlen, gülgiller familyasının Rubus cinsini oluşturan familyasından insan sağlığında önemli rolleri olan organik asitler, mineraller ve vitaminler bakımından çok zengin bir bitki türlerini ortak adı. Böğürtlenlerde çiçeklenme genellikle Mayıs ayında başlayıp Ağustos ayına kadar devam etmektedir.

Badem

Badem, gülgiller familyasının Prunoideae alt familyasından meyvesi yenebilen küçük bir ağaç türüdür. Badem bu ağacın meyvesidir

Barbunya

fasulyenin bir varyetesidir. Farklı dillerde Borlotti fasulyesi ya da Roma fasulyesi diye de anılır. İtalya’da geliştirilmiştir. Hâlen İtalyan, İspanyol, Türk ve Yunan mutfaklarında kullanılır.

B harfi ile başlayan bitkiler

Yorumlar kapalı.