Aziz Yıldırım’dan Ali Koç’a: Seni affetmem, bunu bil. Seni bu seyirciyle göndereceğim

Eski Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, olağan seçimli genel kurulda aday olmayacağını açıkladı. Ali Koç'a sert ifadelerle yüklenen Yıldırım, "Seni affetmem, bunu bil. Seni bu seyirciyle göndereceğim" dedi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eski Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, sarı-lacivertli kulüpte yapılacak olağan seçimli genel kurul öncesi basın toplantısı düzenledi.

Yıldırım açıklamasında aday olmayacağını duyurdu.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’a yüklenen Aziz Yıldırım, “Bizi düşman olarak, rakip olarak görme. Bize rakip olmanın tek şartı var. 20 sene başkanlık yapacaksız, şampiyonluklar kazanacaksın. Sonra gözümün üzerinde kaşım var demeyeceksin, hapse gideceksin. Bugüne kadar sustuk” dedi.

Ali Koç’u hedef alan açıklamalarına devam eden Yıldırım, “Seni affetmem, bunu bil. Seni bu seyirciyle göndereceğim” diye konuştu.

Koç’a çağrıda bulunan Yıldırım, “Ali Koç yarın çıkıp de ki ‘Basketbol takımını A.Ş.’ye çeviriyorum.’ Bunu yaparsan ben o takımı almaya talibim ve takımın başına Obradovic’i getiriyorum. Bizde para çok” ifadelerini kullandı.

Aziz Yıldırım’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Ben aday olmayacağım. 3 yıl boyunca konuşmama kararı almıştık. Bazen bizi tahrik etmeye çalıştılar. Biz bu tuzağa düşmedik. Fenerbahçe yönetimine bahane olmaması için konuşmadık. Verdiğimiz söz dün bitti. Artık ne gerekiyorsa onu yapacağız. Enkaz edebiyatı var. Biz çok kötü bir mali tablo aldık diyorlar. Birazdan bütün rakamları açıklayacağım. Önerilerim de olacak.

1998’de 1 oyla başkan seçildik. 20 yıl sonra çok farklı bir tablo vardı. Geldiğimde sadece Metin Aşık Tesisleri vardı. Tapusu yoktu. 50 tane tapu aldım bu kulübe. Hepsi burada. 50 tapu. Hep mal aldım. Hiç parayı harcayalım, şampiyon olalım, gidelim dedik. Mal varlığı borçtan fazladır. Başkan hesap bilmiyor galiba. Beşiktaş’ın, Galatasaray’ın daha çok malı var diyor. Beşiktaş’ın stadı var, karşıda tesisi var, bir de apartman var. Galatasaray’da devletin yaptığı stat, Florya devletle ortak, bir arazi ve oradan gelecek para var. Ufak tefek vardır. Fenerbahçe’nin neyi var? Okuyacağım. Yeni yönetim sözler verdi. Onları da göstereceğim. Acaba bir ağaç diktiler mi? Bir bekçi kulübesi yaptılar.

Biz stat yaptık. Ülker Stadyumu… Kulüp imkanlarıyla ve bankadan borç alarak yaptık. 100 milyon dolara yakın maliyeti oldu. Ülker Arena’nın değeri bugün 130 milyon dolar olarak görünüyor.

Hep bahaneleri var ‘Enkaz aldık’ diyorlar. Ben 1998’de Ali Şen’den görevi devraldığımda Ali Şen, haysiyet divanından döndü. ‘Başkan Aziz Yıldırım bu öneriyi reddetti” diye haber var. Biz buralara buradan geldik.

“ALİ KOÇ’UN BİR SIKINTISI VAR”

3 senede çok sıkıntılar çektim diyor. Hapis mi yattın? Pandemide evden çıkmadın, herhalde o. Başka yok. Ali Koç’un bir sıkıntısı var. Aziz Yıldırım ve arkadaşlarından rahatsız oluyor. Biz seçilseydik, Fenerbahçe’nin şartları neyse bizler de onu yaşayacaktık. Biz kaçmadık ki. Yine kaçmayız. “Herkes bana saldırıyor” diyor.

Pendik maçında 2-1 yenildik. Bizi istifaya davet ettiler. Aldık kongre kararı. Bir tanesi gelip aday olmadı. Biz mecbur devam ettik. Şampiyon olduk. Evden bırakmamı istediler, bıraktık. İnsanlar yürüdü.

Sonra Denizli faciası yaşadık. FETÖ operasyonları başladı. Yine telefonlar, geri döndük. Sonra hapse gittim. Kendim için gittim. Orası çok güzeldi…. Ali Koç’un içine Aziz Yıldırım ve arkadaşları kaçmış.

Bizi düşman olarak, rakip olarak görme. Bize rakip olmanın tek şartı var. 20 sene başkanlık yapacaksız, şampiyonluklar kazanacaksın. Sonra gözümün üzerinde kaşım var demeyeceksin, hapse gideceksin. Bugüne kadar sustuk.

Her gecenin bir sabahı var. Ayıp denen bir şey var: Sustukça üzerimize geliyorsunuz. Ben Fenerbahçe’nin kendisiyim. 30 yılımı bu kulübe verdim. Beni yeniden soyundurmayın. Korkuyorsunuz. Korku dağları sardı. Boykot yapacaklar diyorsunuz. Biz Fenerbahçe’yiz, boykot yapmayız. Bizim bir suistimalin varsa bizi mahkemeye verin.

“BATMIŞ BU KULÜP”

Ben sizi mahkemeye vereceğim, verdiğiniz sözleri yerine getirmeniz lazım. Biz seçim günü 150 milyon avro verelim dedik, sen futbolu biz diğerlerini yönetelim dedik. 150+1 dedin. Ne verdin sen bu kulübe şimdiye kadar? 50 milyon dolar hibe ettin. Koç Ailesi’nin çocuğu. 151 milyon avro olur. 50 milyon dolar hibe ettin. Onu da bağış gibi kabul ettin. 292 trilyon da borç verdin, 30 milyon dolar. Ben 1998/99’da 30 milyon dolar nakit para verdim ve sildim. Kimse bilmez. 52 tane oyuncu aldın. para yok bu kulüpte, batmış bu kulüp. Bu oyuncuları para yoksa nasıl aldın?

“BANA YALANCI DEDİLER”

Geldiğimiz nokta ne? Onların kendi rakamlarıyla 2 trilyon 600 trilyon borç gösteriyorlar. Kendilerinin kitapçığında yüzde 67 borç atmış gösteriyorlar. Kendi verdikleri hariç. İki yılda bu kulübe 500 milyon dolar para girdi. Bu para ne oldu? 50 milyon avro bu arkadaşların çalışmalarıyla alınmış olan oyuncuların satışından alınan bonservis parası. Hepsi burada. 3 tane de basketbolcunun Amerika’ya gidişinden alınan para var. 25 milyon avro sermaye artırımı yaptılar.

VIP’i sattılar, kombine sattılar. Localar sattılar. Yayın gelirleri normal şartlarda 35-40 milyon olması gerekir. Sonuçta 500 milyon dolar bu kulübe para girdi. İstiyorlarsa ispatlarım. Atmıyorum, atmam da. Yalan söyleme huyum yok ama bana yalancı dediler.

ALİ KOÇ’A: “SENİ BU SEYİRCİYLE GÖNDERECEĞİM”

Ali Koç bana yalancı diyor. Ben hayatımda yalan söylemedim. Yalan söyleseydim gidip hapis yatmazdım. Ben zon hastası olmuşum. Pantolonun kayışını çekemiyordum.

Seni affetmem, bunu bil. Seni bu seyirciyle göndereceğim. Bak Ali Koç, sen Koç’luğunu bil. Sen Vehbi Koç’un torunu, Rahmi Koç’un oğlusun. Sana gidip Darmstad’dan Serdar Dursun’u almak yakışmaz. Serdar’ı transfer edeceğine, git Real Madrid’den Ramos’u, Benzema’yı al. Biz Anelka’yı aldık, Daum sayesinde adam yedek oturdu. Biz dünya yıldızlarını aldık. Senden beklentimiz bu. Para yok diyorsan, bırak kardeşim. Sende para çok, seni o yüzden seçti bu insanlar.

Türkiye’ye. Darmstadt’tan Serdar alıyorsan bırak başkanlığı, kim istiyorsa o yapsın. Para yok diyorsan bırak kardeşim. Parası olan gelir. Parası olmayan da gelir yapar. Para para diyorsun sende para çok. Paran olmasa kimse seni seçmez.

3 Temmuz önemli konu. 3 Temmuz’da önemli sıkıntılar yaşadık. 3 Temmuz’dan önce 8.5.2016 Mali Kurul Toplantısı için hazırlanan kitapçık. Bu mali kurulda Fenerbahçe’nin bütçesini 250 milyon Dolar’a bağlamışız. Bu bütçeyle işler yapacaktık. Kısmet olmadı. Biz 2011’de yanı 3 Temmuz’dan önce Murat Özaydınlı gelip, “Hisse senetleri 1.8 milyar dolar’ı buldu. Harka arz yapalım” dedi. “O zaman kulübe 250 milyon dolar gelecek. 150 milyon dolarlık borcu ödeyelim. 100 milyon doları da kasaya koyalım” demişti.

Ali Koç, bu 3 Temmuz’un neresinde ben anlamadım. Bir gün bakıyorsun 3 Temmuz kırmızı çizgimiz. Bir bakıyorsunuz yönetimin başarısızlığıdır. Karar ver. Ya 3 Temmuz’da birlikteyiz ya da değiliz. Dava arkadaşlarım için “Bana FETÖ’cü diyorlar” diyor. Onun için önce Hakan Şükür’ün açıklamalarına yanıt vereceksiniz. Bizden dolayı dava arkadaşlarımız hapis yattı. Ama sen 2012’de seçim var bir kısım arkadaşlarım hapiste. Sen yönetime girmedin. Ben hepsinden şikayetçiyim diye dilekçe verdim. İnsanlar gelip bu kumpas davasında şikayetçi oldu. Karar daha Yargıtay’a gidecek. Biz olmasak dava olmazdı. Bırakın onun savunuculuğunu da davasını da biz yapalım. Bu davaların bizim kontrolümüzde yapılması lazım. Çünkü biz biliyoruz, biz yaşadık. Bize sormadan yapmayın. Dava Yargıtay’da devam ediyor. Sonra sıkıntı yaşarsınız.

Ali Koç yarın çıkıp de ki ‘Basketbol takımını A.Ş.’ye çeviriyorum.’ Bunu yaparsan ben o takımı almaya talibim ve takımın başına Obradovic’i getiriyorum. Bizde para çok.

“EVRAKLARI GÖSTERİRİM”

Mesut Özil. İrfan Can Kahveci’yi kaça aldılar? Bilen varsa söylesin. Bunlar için bugüne kadar 1 lira TFF’ye göstermediler. Ama önümüzdeki seneden sonra çok ödeme var. Başakşehir’den aldıkları Kahveci’ye Galatasaray ve Marsilya 4.5 milyon avro önerdiler. Biz 11 milyon avroya aldık. Sakın bizi yalanlamaya kalkmasınlar. Evrakları gösteririm. Galatasaray 9 verdi diyorlar, Galatasaray’a gitmesin diye alıyorlar. Yazık. paralarına da, Fenerbahçe’ye de yazık. Ali Bey’i de kandırıyorlar.

“ALİ KOÇ SEN BENİMLE YARIŞAMAZSIN”

Sen benimle yarışamazsın kardeşim. Ben sokakta büyüdüm, sen pamuklara sarılarak büyütüldün. Biz çok dayak yedik. Sen bunları yaşamadın. Yanına sağlam isimler al. Bu isimlerle gidersen olmaz. Saygın insanlar ve titr olarak yüksekte olması lazım. Yoksa kalkmaz. Benim yönetimim burada. Hepsinin mesleği titri var. Benim yönetimimden bir başkan (Ali Koç) bir de Federasyon başkanı çıktı, Nihat Özdemir. Bıraksam yanımdaki arkadaşlardan da bir başkan çıkar. ‘Ben başkan olacağım’ dedim. Şaka bir yana aday olmayacağım.

“FENERBAHÇE İLE İLGİLİ HER NOKTADA OLACAĞIM”

Bir daha başkan olmayacağım ve düşünmüyorum ama arkadaşlarımdan birisi düşünürse, onları destekleyeceğim. Bundan sonra Fenerbahçe ile ilgili her noktada olacağım. Loca almayacağım, protokol tribününde oturacağım, göstereceğim kendimi.

“KİMSE BU KULÜBÜ PEŞKEŞ ÇEKEMEZ”

Katarlılar’a resim çektirdim. Oradan Katarlılara satacaktı dendi. Bir kere daha ifade etmek isteriz ki Fenerbahçe Spor Kulübü hiçbir siyasi oluşumun, hiçbir sermaye grubunun da kontrolü altında olamaz. Adı ne olursa olsun hiç kimse bu kulübü kimseye satamaz. Kimse bu kulübü peşkeş çekemez. Biz o anda orda oluruz. Bir de eğer bu kulübün içinde FETÖ’cülerin olduğunu görürsem, o anda orada olurum, kimse bana engel olamaz.”

Aziz Yıldırım’dan Ali Koç’a: Seni affetmem, bunu bil. Seni bu seyirciyle göndereceğim

Yorumlar kapalı.