Aynı ağaçta 10 farklı meyve yetiştirmeyi başaran bahçıvan Guinness Rekorlar Kitabı’na başvurdu

Avustralya'da bir bahçıvan, aşılayarak yetiştirdiği ağacın 10 farklı meyve verdiğini söyleyerek Guinness Rekorlar Kitabı'na başvuru yaptı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Victoria eyaletindeki Shepparton bölgesinde bahçıvanlıkla uğraşan Hussam Saraf, yaklaşık üç yıldır kendi aşılayarak büyüttüğü ağacında 10 farklı meyve yetiştirdi.

Saraf, “Bir önceki rekor 5 meyveydi, ben de 10 tane meyve aşılamaya karar verdim” dedi.

Başarıya ulaştıktan sonra Guinness Rekorlar Kitabı’na başvuruda bulunduğunu belirten Saraf, başvurusunun ilk etapta reddedildiğini, yetkililerin ağaçta farklı çeşitlerde değil farklı türlerde 5 meyve olması gerektiğini söylediğini belirtti.

Bir önceki rekorun sahibi olan Şili’den Luis H. Carrasco, ağacında kayısı, kiraz, nektarin, erik ve şeftali yetiştirmişti.

Saraf’ın ağacındaysa beyaz ve sarı nektarin, beyaz ve sarı şeftali, sarı ve kırmızı erik, şeftali ve kayısı melezi (peachcot), kayısı, badem ve kiraz meyveleri yer alıyor.

Guinness Rekorlar Kitabı’ndaki yetkililer, Saraf’ın yetiştirdiği ağaçtaki meyvelerin 5 farklı çeşitte olduğunu, dolayısıyla kendisinin Carrasco’yla eşit durumda olduğunu ifade etti.

Ancak yetkililerin değerlendirmesine itiraz eden Saraf, Carrasco’nun ağacındaki şeftali ve nektarinin aslında tek meyve olarak sayılması gerektiğini söyledi.
Saraf, itirazının değerlendirmeye alındığını belirterek “Onlar da söylediklerimi kabul etti. Benden önceki rekor sahibinin meyve sayısını 4 olarak değiştirdiler, benim ağacımdakileri de 5 olarak kaydettiler” dedi.

Böylece bahçıvanın ağacı resmi olarak erik, kayısı, badem, şeftali ve kiraz meyveleriyle kabul edildi.

Guinness Rekorlar Kitabı’na yaptığı açıklamada Saraf, ağacının “barış içinde birlikte yaşamayı” temsil ettiğini söyledi.

Saraf henüz kendisine rekor sertifikasının ulaşmadığını, ağacın son kez incelenmesi için Melbourne Üniversitesi’nden üç tarım uzmanının pazar günü bahçesini ziyarete geleceğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: Independent

Aynı ağaçta 10 farklı meyve yetiştirmeyi başaran bahçıvan Guinness Rekorlar Kitabı’na başvurdu

Yorumlar kapalı.