Ayasofya’daki tahribatı görüntüleyen TELE1 muhabiri Engin Açar gözaltına alındı

Sanat Tarihi Derneği Başkanı Şerif Yaşar ile Ayasofya'daki tahribata ilişkin haber yapan TELE1 muhabiri Engin Açar, gözaltına alındı. Sosyal medyadan bir paylaşım yapan Açar, "Getirilirken mantıklı bir sebep bile söylenmedi. Az önce yaptığım Twitter paylaşımlarına değindiler. Amacım paylaşımlarda anlaşılıyormuş" ifadelerini kullandı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son günlerde ziyaretçilerin bin 500 yıllık tarihi kapısından parçalar koparıp yemesi ve duvarlarını kazıyıp poşetlere doldurmasıyla gündemde olan Ayasofya’da, alandaki tahribatı haberleştirmek isteyen TELE1 muhabiri Engin Açar gözaltına alındı.

Sanat Tarihi Derneği Başkanı Şerif Yaşar ile birlikte, yaşanan tahribatı yerinde görüntülemek isteyen Açar, Sirkeci polis merkezine götürüldü.

“AMACIM PAYLAŞIMLARDAN ANLAŞILIYORMUŞ”

Yaşananları “Ayasofya’da haber takibi yaptığımız esnada gözaltına alındık. Sirkeci polis merkezine getirildik” diyerek sosyal medya hesabından duyuran Açar, polislerin kendisine geçerli bir sebep sunamadıklarını söyledi.

Açar, “Getirilirken mantıklı bir sebep bile söylenmedi… Az önce yaptığım twitter paylaşımlarına değindiler. Sebep anlaşıldı. Amacım paylaşımlarda anlaşılıyormuş. Öyle dedi polis memuru” dedi.

Ayasofya'daki tahribatı görüntüleyen TELE1 muhabiri Engin Açar gözaltına alındı

DİSK BASIN İŞ’TEN TEPKİ: ‘SERBEST BIRAKIN’

Açar’ın gözaltına alınmasına Disk Basın İş’ten tepki geldi. Açıklamada şunlar kaydedildi:

“Ayasofya’da yaşanan tahribatı yerinde görüntülemek isteyen TELE 1 muhabiri Engin Açar, röportaj yaptığı Sanat Tarihi Derneği Başkanı Şerif Yaşar ile birlikte polisler tarafından gözaltına alındı. Gazetecilik suç değildir, Engin Açar derhal serbest bırakılsın!”

Ayasofya’daki tahribatı görüntüleyen TELE1 muhabiri Engin Açar gözaltına alındı

Yorumlar kapalı.