Avustralya kıyılarında 100 yılda üçüncü kez görülen Mavi Balina

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avustralya’da yaban hayatı yetkilileri Sydney kıyılarında bir mavi balinanın görüldüğünü bildirdi. Bu, mavi balina türünün Sydney açıklarında son 100 yıl içinde muhtemelen üçüncü görülüşü oldu.

BBC’nin aktardığı habere göre Mavi balinanın geçen ay Sydney’in Maroubra bölgesi açıklarında görüldüğü belirtildi. Ulusal Parklar ve Vahşi Yaşam Hizmetleri (NPWS), “son derece nadir” olan bu olayı doğruladı. Kurum, açıklamasında dünya üzerindeki en büyük hayvanlar olan mavi balinaların nadiren kıyıya bu kadar yakın görüldüğünü söyledi. NPWS’de görevli Andrew Marshall, hayvanın, gezegenimizin en büyük hayvanı olmasına karşın sessizce bölgeden geçebileceğini belirtti. Doğal ortamları gereği görülmesinin olağan olmadığı mavi balina, objektiflere poz vererek olağanüstü bir poz yakalanmasını sağladı.

Marshall, “Mavi balinalar sık görülen canlılar değildir. Çünkü denizin çok uzağında yaşama eğilimindedirler. Popülasyonları geniş bir alana yayılmıştır. Göçlerine ve habitatlarına dair çok sınırlı veriye sahibiz” diye konuştu.

Balinanın 25 metreden daha uzun ve 100 tondan daha ağır olabileceğini söyleyen Marshall, bir fotoğrafçının balinanın geçişini görüntülediğini duyurdu.

Marshall, bu fotoğraflarla birlikte mavi balina türünün Avustralya açıklarından geçişinin ilk kez doğrulanmış bir kaydının oluşturulduğunu ekledi.

Fotoğrafı çeken ve Instagram hesabından paylaşan fotoğrafçı Sean Keenan, paylaşımında “Büyülendim. Büyük ikramiye vurmuş gibi hissediyorum” dedi.

https://www.instagram.com/p/CD-zuXPDt6l/?utm_source=ig_web_copy_link

Adı geçen tür ile ilgili olarak ellerinde veri olmadığını belirten NPWS yetkilisi Marshall; “İşte bu yüzden bunun gibi manzaralar bizler için inanılmaz değerlidir” ifadelerini kullandı. Marshall ayrıca;

“Bu tür belgeler bu türün nerede yaşadığına dair sahip olduğumuz verileri geliştirmemize faydalı oluyor. Onları korumaya çalışmak için de almamız gereken tedbirlerin neler olduğu konusunda fikir sahibi olmamızı sağlıyor.”

Avustralya kıyılarında 100 yılda üçüncü kez görülen Mavi Balina

Yorumlar kapalı.