Avrupa Parlamentosu’ndan dijital aşı sertifikası onayı

Avrupa Parlamentosu, Avrupa Birliği içerisinde serbest seyahatin önünü açacak dijital aşı sertifikası uygulamasını onayladı. AB Konseyi'nin onayının ardından karar, 1 Temmuz'da yürürlüğe girecek.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avrupa Parlamentosu (AP), dün oylanan dijital aşı sertifikasının kabul edildiğini duyurdu.

Kararın 546 evet, 93 hayır ve 51 çekimser oy ile parlamentodan geçtiği belirtildi.

Avrupa Birliği (AB) Konseyi’nin onayının ardından karar, Resmi Gazete’de yayımlandıktan sonra 1 Temmuz’da yürürlüğe girecek.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, 20 Mayıs’ta aşı sertifikası konusunda AB Komisyonu, AB Konseyi ve AP arasında yürütülen müzakerelerin uzlaşıyla sonuçlandığını açıklamıştı.

Uzlaşıya göre, AB üyesi ülkeler, sertifikanın yürürlüğe gireceği 1 Temmuz itibarıyla ek test veya karantina gibi seyahat kısıtlamalarından kaçınacak.

Halk sağlığının korunması gibi gerekli durumlarda ise ülkeler ek tedbirler alabilecek. Sertifika ücretsiz olacak, kağıt veya dijital şekilde hazırlanacak.

Dijital aşı sertifikası, kişilerin Kovid-19 aşısı olup olmadığını, olduysa nerede ve hangi aşıyı olduğunu gösteren bilgiyi, hastalığı geçirenlerin iyileştiğine ve antikor seviyesine dair belgeyi ve Kovid-19 test sonucunu içerecek. Sertifikayla, AB’de onaylı Kovid-19 aşıları olmuş kişilere yönelik seyahat kısıtlamaları kaldırılabilecek.

Kaynak: Sputnik

Avrupa Parlamentosu’ndan dijital aşı sertifikası onayı

Yorumlar kapalı.