Ataşehir’de peş peşe iki yangın çıktı ardından da bölge ranta açıldı

Ataşehir Kayışdağı’nda 15,8 hektarlık alanda önce peş peşe iki yangın çıktı ardından da bölge ranta açıldı. Ormanlık alanda çıkan yangının ardından bölgenin kapalı ihale usulüyle 20 yıllığına kiraya verilmesi ise dikkat çekti.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Ataşehir’deki Kayışdağı ve Ferhatpaşa semtlerinin yakınında bulunan 15,8 hektarlık mesire alanı kapalı ihale usulüyle 20 yıllığına kiraya verildi. Megakentin nefes borusu niteliğindeki ormanlık alanda geçtiğimiz yaz peş peşe çıkan yangınların ardından bölgenin ranta açılması ise gözden kaçmadı.

BirGün’den Yaren Çolak’ın haberine göre, aynı bölgede önce 28 Haziran 2020’de ardından da 3 Ağustos 2020’de çıkan yangınlarda toplam 15,8 hektar ormanlık alan yanmıştı.

Bu ormanlık alan geçen 3 Mart’ta ise 20 yıllığına kapalı ihale usulüyle ranta açıldı. Kanlıca Orman İşletme Müdürlüğü’nce 20 yıllığına ranta açılan mesire alanında yalnızca birkaç ay öncesinde peş peşe çıkan yangınlar akıllarda soru işaretleri bıraktı. İhalenin ‘kapalı’ usul yapılması ise dikkat çekti. Kanlıca Orman İşletme Müdürlüğü’nce ilk yıl işletme hakkı olarak tahmin edilen kira bedeli 194 bin 600 lira belirlenirken ihale, kapalı teklif artırma yöntemiyle gerçekleştirildi. Geçici teminat miktarı ise 116 bin 760 TL olarak kaydedildi.

Ataşehir’de peş peşe iki yangın çıktı ardından da bölge ranta açıldı

Yorumlar kapalı.