Atam’ın vefat ettiği günde doğum günü kutlayamam: Kemal Sunal 77 yaşında

Ardında bıraktığı "Süt Kardeşler", "Hababam Sınıfı", "Tosun Paşa", "Sahte Kabadayı" ve "Kapıcılar Kralı" gibi filmlerin yanı sıra gülüşüyle de hafızalarda yer edinen Türk sinemasının usta ismi Kemal Sunal'ın bugün doğum günü. "Aslında 10 Kasım doğumluyum. Ama Atam'ın vefat ettiği günde doğum günü kutlayamam, sevinemem, gülemem. 11 Kasım doğum günümdür" diyen ve gülen yüzü ile milyonları kendine hayran bırakan usta komedyen Kemal Sunal 77. yaş gününde...

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Aslında 10 Kasım doğumluyum. Ama Atam’ın vefat ettiği günde doğum günü kutlayamam, sevinemem, gülemem. 11 Kasım doğum günümdür” diyen ve gülen yüzü ile milyonları kendine hayran bırakan usta komedyen Kemal Sunal 77. yaş gününde.

Uçak fobisi olduğu bilinen ve hayatında daha önce hiç uçağa binmeyen Sunal, oynayacağı son film “Balalayka”nın 3 Temmuz 2000’de filmin çekimlerine başlamak için Trabzon’a gitmek üzere bindiği uçakta kalp krizi geçirerek, hayatını kaybetti.

Bugüne kadar birçok ödüle değer görülen Kemal Sunal, 1976 yapımı ”Kapıcılar Kralı” filmi ile 1977 Antalya Film Festivali’nde “En İyi Erkek Oyuncu Ödülü”nü aldı. Sanatçı ayrıca, 1989’da “Düttürü Dünya” filmindeki rolüyle Ankara Film Festivali’nde “En İyi Erkek Oyuncu” ödülünü alırken, 1998’de de Antalya Film Festivali’nde “Yaşam Boyu Onur Ödülü”ne layık görüldü.

Kariyeri

Henüz lise yıllarında tiyatro ile ilgilenmeye başlayan Kemal Sunal, aynı zamanda okulda müsamereler düzenledi, “Zoraki Tabip” tiyatro oyununda rol aldı.

Vefa Lisesi’ndeki felsefe hocası Belkıs Balkır aracılığıyla tiyatrocu Müşfik Kenter’le tanışan sanatçı, profesyonel oyunculuk yaşamına Kenterler Tiyatrosu’nda adım atarak, uzun yıllar burada oyunculuk yaptı.

Daha sonra Ulvi Uraz Tiyatrosu’nda, bir süre Ayfer Feray Tiyatrosu’nda, son olarak da Devekuşu Kabare Tiyatrosu’nda görev alan sanatçı, burada oynadığı bir oyunda yönetmen Ertem Eğilmez tarafından beğenilince, beyaz perdeyle tanıştı.

Ertem Eğilmez’in yönettiği “Tatlı Dillim” adlı filmde, uzun boyundan dolayı basketbolcu rolünü canlandıran sanatçı, sinemaya ilk adımını 1973 yılında atarak, kalabalık kadrolu filmlerde rol almaya devam etti.

Rıfat Ilgaz’ın “Hababam Sınıfı” eserinin sinema uyarlamasında canlandırdığı “İnek Şaban” tiplemesi başta olmak üzere, birçok filmde özgün fiziği ve canlandırdığı tiplerin halka olan yakınlığı nedeniyle kısa zamanda Türkiye’nin en sevilen oyuncularından biri oldu.

“İnek Şaban”ın sevilmesi üzerine birçok filmde, “iyi, saf adam” tiplemesi çizdiği “Şaban” karakterini canlandırdı. Kendisini, “Ben özel hayatımda çok az konuşan, çok soğuk bir adamım” sözleriyle tanımlayan sanatçı, rol aldığı onlarca filmde milyonları güldürdü.

Özel hayatı

35 yaşında askere giden sanatçı, diğer askerlerin kendisini görünce gülmeye başlaması sebebiyle, birliğin düzenini bozduğu gerekçesi ile geri hizmete verildi. Usta birliğinde Armoni Mızıkası isimli moral grubuna dağıtımı olmuş, bu vesile ile Türkiye’nin birçok bölgesinde askerlik yapmıştır. Devekuşu Kabare’nin 1972-1973 mevsiminde Ankara turnesi sırasında tanıştığı Gül Sunal ile 1975 yılı Nisan ayında Beyoğlu Evlendirme Dairesi’nde evlendiler. Bu evlilikten Ali ve Ezo isimlerini verdikleri iki çocukları oldu.

Atam’ın vefat ettiği günde doğum günü kutlayamam: Kemal Sunal 77 yaşında

Yorumlar kapalı.