Aslıhan Malbora soyadının hikayesini anlattı

Show TV'nin ilgiyle izlenen dizisi 'Üç Kuruş'ta 'Leyla' karakterini canlandıran Aslıhan Malbora, samimi açıklamalarda bulundu. Soyadıyla ilgili sıkça espri yapıldığını söyleyen Malbora, soyadının hikayesini de anlattı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başrollerinde; Uraz Kaygılaroğlu, Ekin Koç, Diren Polatoğulları, Nesrin Cavadzade, Nursel Köse, Civan Canova ve Zafer Algöz gibi ünlü isimlerin yer aldığı ‘Üç Kuruş’ta rol alan Aslıhan Malbora, merak edilenlerini anlattı.

Başrollerinde; Uraz Kaygılaroğlu, Ekin Koç, Diren Polatoğulları, Nesrin Cavadzade, Nursel Köse, Civan Canova ve Zafer Algöz gibi ünlü isimlerin yer aldığı ‘Üç Kuruş’ta rol alan Aslıhan Malbora, merak edilenlerini anlattı.

Oyunculuk kariyerine nasıl adım attığını anlatan Malbora, “Abim benden daha zeki, eyvah bir şey yapmalıyım!’ dediğim anda halihazırda çift anadal yapıyordum. İstanbul’a geleli iki yıl olmuştu ve kısa sürede yeniden İstanbul’a neden geldiğimi ve amacımı hatırladım. Daha sonra 35.5 Akademi’de eğitimlere başladım. O zamanki menajerim görüşmeye götürdü beni. Böyle salonda bir sahneydi, herkes oynuyordu o anda ve ben hayatımda hiç sahneye çıkmamıştım, deneyimim yoktu. Kısaca oynamanın ‘o’sunu henüz bilmiyordum. Tek tecrübem oyunculuk seçmeleriydi. Kısa süre sonra nerede olduğumu anladım ve o an içimden ‘Vay be buradayım şu an ve o an bu an!’ dedim. Açıkçası bu tür şeyler bu ülkede çok az insanın başına geliyor. Bu yüzden kendimi şanslı hissediyorum.

Soyadıyla ilgili sıkça espri yapıldığını söyleyen Malbora, “Anlamı; Milli mücadele zamanında atalarım, mallarını kaybetmiş ve mallarının alabora olmasından dolayı bu isim meydana gelmiş” dedi

Öte yandan Malbora, Show TV’nin sevilen dizisi ‘Üç Kuruş’ta canlandırdığı ‘Leyla’ karakteriyle ilgili samimi açıklamalarda bulunmuştu.

“Leyla’ deli dolu, dik kafalı, yaşam enerjisi yüksek, başına buyruk ve özgürce yaşayan bir karakter.” diyen oyuncu, “Yaşam enerjimizin yüksekliği ve özgürlüğümüze düşkün olmamız ‘Leyla’ ile ortak noktalarımız. ‘Leyla’nın bunun dışında kalan özelliklerini yaşatabilmek çok keyifli. ‘Leyla’nın istediği şey için savaşması ve toplumun ön yargılarına karşı dik durması bana kattığı en önemli öğreti.” ifadelerini kullanmıştı.

Oyunculuğun çocukluk hayali olduğunu ifade eden Aslıhan Malbora, şu ifadeleri kullanmıştı:

Bütün ailem mühendis, ben de özellikle sayısal alanda başarılıydım. İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Gıda Mühendisliği bölümünü bitirdim. Eğitim sürecim boyunca okuduğum alanda ilerlemek istemediğimi fark ettim ve hayallerim doğrultusunda ilk adımlarımı bu süreçte attım. Okul hayatım ile birlikte oyunculuk eğitimleri de almaya başlamıştım ve okul bitene kadar ikisini bir arada yürüttüm. Oyunculuk benim içim özgürlük ve tutku demek; her projede her senaryoda farklı bir karaktere bürünerek role hayat vermek inanılmaz bir şey. Kendimi set ortamında çok mutlu hissediyorum.

Aslıhan Malbora soyadının hikayesini anlattı

Yorumlar kapalı.