Asistan hekim Şen’in hayatını kaybetmesinin ardından, “tamponsuz kamyon kalmasın” kampanyası

Ankara'da dün asistan hekim Rümeysa Berin Şen'in, nöbet görevinin ardından yol kenarında duran kamyona çarpması sonucu hayatını kaybetmesinin ardından kamyonlarda tampon bulunması gerektiğine ilişkin talepler tekrar gündeme getirildi. Sosyal medyada, "Tamponsuz Kamyon Kalmasın" kampanyası başlatıldı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara‘da dün asistan hekim Rümeysa Berin Şen‘in, nöbet görevinin ardından yol kenarında duran kamyona çarpması sonucu hayatını kaybetmesinin ardından kamyonlarda tampon bulunması gerektiğine ilişkin talepler tekrar gündeme getirildi. Sosyal medyada, “Tamponsuz Kamyon Kalmasın” kampanyası başlatıldı.

Ankara Şehir Hastanesi’nde görevli asistan hekim Rümeysa Berin Şen, dün öğlen saatlerinde nöbetten çıkıp; Çankaya Ahlatlıbel Mahallesi’ndeki Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Bulvarı’nda, yol kenarında duran 06 KB 957 plakalı kamyona arkadan çarptı. Doktor Şen yaşamını yitirdi.

Kazanın ardından, daha önce de benzer kazaların ardından dile getirilen; kamyonların tamponsuz olmaması talebi, tekrar dile getirilmeye başlandı.

Sosyal medyada aralarında hekimlerin ve sağlık çalışanlarının da olduğu pek çok kullanıcı; kamyonların ve TIR’ların yola çıkabilmesi için tampon takma şartı konulması ve bunun için düzenleme yapılması gerektiğine işaret etti. Yapılan paylaşımlarda, kamyon ve TIR gibi yüksek araçlara tampon takılması durumunda, benzer ölümlü kazaların yaşanmayacağına dikkat çekildi.

Ekşi Sözlük’te Mart 2021’de başlatılan, “Tamponsuz Kamyon Kalmasın” kampanyası da yeniden gündeme geldi. Kullanıcılar, Şen’in çarptığı kamyonda tampon bulunması halinde aracın, kamyon kasasının altına girmeyeceğini belirtti. Kamyon kasalarının arkasında korumanın mecburi olduğuna dikkat çekilerek, araç muayenelerinde tampon şartına özen gösterilmesi ve mevzuatta düzenleme yapılması talebinde bulunuldu.

 

Asistan hekim Şen’in hayatını kaybetmesinin ardından, “tamponsuz kamyon kalmasın” kampanyası

Yorumlar kapalı.