Aşağılık paylaşım… “Hilafeti kaldırıp Cumhuriyet’i kutladığınız için deprem oldu!”

İzmir'de yaşanan 6,8 büyüklüğündeki depremi hilafet'in kaldırılışı, Cumhuriyet Kutlamalarına bağladı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dün İzmir’de yaşanan 6,9 büyüklüğündeki depremin ardından sosyal medyada yayılan bir videoda depremi ‘hilafetin kaldırılışına ve Cumhuriyet kutlamalarına’ bağlayan yobaz şahıs tepki çekti. Hilafete geri dönüş isteyen şahsın videosu sosyal medyada büyük tepki çekerken, tutuklanması istendi.

Çektiği video ile İzmir halkına seslenen Muhammed Karakurt adındaki ‘Yobaz’ şahıs, depremin sebepleri olarak zinanın yaygınlaşması ve zulmün artmasını da sebep gösterirken, “Dün hilafetin kaldırılışını, Cumhuriyet’i kutladınız ya, bugün de bu depremin olması, tam da Cumhuriyet’in göbek noktası olan İzmir’de olması sizce şansmıydı, hepinize soruyorum, rabbim sonumuzu hayır eylesin. Biz böyle olursak arkadaşlar bu kazalar bu belalar gelmeye devam edecek, ne zaman ki islama dönersek kurtulacağız” dedi.

24 kişi hayatını kaybetti 804 yaralı var

İzmir’de son dakika 6,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İzmir’in Seferihisar açıklarında olan 6,6’lık depremin ardından İzmir’in Bayraklı ve Bornova ilçelerinde yıkımın meydana geldiği, enkaz altında vatandaşların olduğu öğrenildi. ABD Deprem Gözlemevi ise depremin 7 büyüklüğünde olduğunu açıkladı. İzmir’deki depremde 24 kişi yaşamını yitirirken, 804 kişi de yaralandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum “Şu an için 17 enkazımız var. 4 binamız tamamen çökmüş durumda” bilgilerini verdi… Habertürk’e konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Enkaz altında kalan bütün vatandaşlarımıza ulaşmaya çalışıyoruz. Bir yandan vatandaşlarımıza hasarlı binalara girmemelerini telkin ediyoruz” ifadelerini kullandı. AFAD’dan yapılan açıklamada, 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından 25’inin büyüklüğü 4’ün üzerinde 277 artçı sarsıntı yaşandığı kaydedildi.

Aşağılık paylaşım… “Hilafeti kaldırıp Cumhuriyet’i kutladığınız için deprem oldu!”

Yorumlar kapalı.