Arzu Çerkezoğlu 310 oyla yeniden DİSK Genel Başkanı oldu

DİSK Genel Kurulu'nda yapılan seçimde 310 delegenin oyunu alan Arzu Çerkezoğlu, yeniden genel başkanlığa seçildi. Çerkezoğlu, "Bu onurlu görevin yükünün daha da ağırlaştığı bu tarihsel süreçte insanca yaşayacağımız, eşitliğin, adaletin ve özgürlüğün tesis edildiği bir yeniden kuruluşa ihtiyacımız var" dedi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), “2020’lerin DİSK’i emeğin Türkiye’si” şiarıyla düzenlediği 16’ncı genel kurulu, yönetim kurulu seçimleriyle sonra erdi. Arzu Çerkezoğlu yeniden DİSK Genel Başkanı seçildi.

İki kadın adayın yarıştığı genel kurulda, mevcut başkan Arzu Çerkezoğlu, 310 delegenin oyunu alırken, Kader İpek Altınbulak ise 25 delegenin oyunu aldı. Genel Sekreterlik görevine Birleşik Metal İşçileri Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu seçildi. Yönetim Kurulu üyeliğe seçilen diğer isimler ise Remzi Çalışkan, Alaaddin Sarı, Kazım Doğan, Mustafa Ağuş ve Seyit Aslan oldu.

Çerkezoğlu, “Bu onurlu görevin yükünün daha da ağırlaştığı bu tarihsel süreçte insanca yaşayacağımız, eşitliğin, adaletin ve özgürlüğün tesis edildiği bir yeniden kuruluşa ihtiyacımız var” diye konuştu. Çerkezoğlu, “Yaşasın işçilerin birliği. Yaşasın halkların kardeşliği” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Arzu Çerkezoğlu 310 oyla yeniden DİSK Genel Başkanı oldu

Yorumlar kapalı.