Artan intihar vakaları meclis gündemi

Artan intihar vakalarının araştırılması için Meclis'e önerge veren CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, "23 Mayıs – 21 Haziran 2021 tarihleri arasında İzmir’de 38 intihar girişimi yaşanmıştır. Önlem alınmaması durumunda intihar girişimleri ve intihar vakalarının Türkiye genelinde daha büyük boyutlara ulaşacağı öngörülmektedir” dedi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir’de intihar girişimi vakalarının artması üzerine, Türkiye’de son yıllarda artan intihar vakalarının araştırılmasına ilişkin önerge veren CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, ekonomik kriz ve yoksulluğa dikkat çekerek, “Geçinme derdi, yoksulluğun sebep olduğu çaresizlik hissi ne yazık ki Türkiye’deki intiharların başlıca nedenleri olmuştur” diye konuştu.

İNTİHARLARI ÖNLEMEK DEVLETİN GÖREVİ!

Ülke genelinde ekonomik sebepler yüzünden yaşanan intiharların, toplam intiharlar içindeki payının 2018’de yüzde 7.3 iken, 2019’da yüzde 9.4’e yükseldiğinin, günümüzde pandeminin etkisiyle bu oranın daha da arttığının bilgisini veren CHP’li Purçu, intiharları önlemenin devletin sorumluluğunda olduğunun altını çizdi.

ÖNLEM ALINMAZSA İNTİHAR VAKALARI DAHA BÜYÜK BOYUTLARA ULAŞIR

“İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından sunulan verilere göre, 23 Mayıs – 21 Haziran 2021 tarihleri arasında İzmir’de 38 intihar girişimi yaşanmıştır. Mayıs ayında kamuoyunda dikkat çeken bir habere göre, yine İzmir’de kahvehane sahibi esnaf; iş yeri kirası ve banka borçlarını ödeyemediği, ciddi sıkıntılar yaşadığı için bunalıma girdiği gerekçesiyle hayatına son vermiştir. Bu vakaların kısa süre içerisinde ve sadece İzmir’de yaşandığı bilgisi göz önüne alındığında, önlem alınmaması durumunda intihar girişimleri ve intihar vakalarının Türkiye genelinde daha büyük boyutlara ulaşacağı öngörülmektedir” açıklamasını yapan CHP’li Özcan Purçu, pandemi sürecinde işsiz kalarak açlık ve yoksullukla mücadele eden 102 müzisyenin intihar etmesine de değindi.

SOSYAL DEVLET ANLAYIŞI GÜÇLENMELİ

Türkiye’de artan intihar vakalarının önlenmesi ve bunun altında yatan ekonomik sebeplerin araştırılması smacıyla Meclis Araştırma Önergesi veren CHP’li Özcan Purçu, yoksullukla mücadele anlamında ülkemizdeki refah seviyesinin artması için sosyal devlet anlayışının güçlendirilmesi gerektiğine ve pandemi sürecinden olumsuz etkilenen tüm sektör çalışanlarına, üreticilere yönelik maddi desteklerin etkin şekilde arttırılması ve bu desteklerin sürekliliğinin sağlanması, yani bir defaya mahsus olmaması gerektiğini belirtti.

Artan intihar vakaları meclis gündemi

Yorumlar kapalı.