Arda Kural’dan yıllar sonra gelen Ece Erken itirafı!

Bir dönem psikolojik sorunlar yaşayan ve sıkıntılı günleri atlatan ünlü oyuncu Arda Kural, kariyeri ve özel hayatıyla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Kural, eski rol arkadaşları Sarp Levendoğlu ve Ufuk Özkan hakkında sert ifadeler kullanırken, yaşadığı zorlu dönemde kendisini hastanede ziyaret eden tek ünlü ismin de Ece Erken olduğunu söyledi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İlk olarak KRAL TV’de VJ olarak karşımıza çıktı. Yakışıklılığıyla dikkatleri kısa sürede üzerine çekti. 2000’li yılların başında ekranları kasıp kavuran gençlik dizilerinden olan ‘Eyvah Kızım Büyüdü’den gelen teklifi kabul etmesinin ardından bir anda şöhreti yakaladı. ‘Yerli Leonardo DiCaprio’ diye anılmaya başlandı. Reyting rekorları kıran dizilerde rol alırken hayat onu hiç ummadığı bir yere sürükledi. Psikoz teşhisi konuldu ve uzun yıllar hastalıkla mücadele etti. 20 gün Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde tedavi gördü. Zor günleri atlattıktan sonra televizyonlara geri dönen Arda Kural Habertürk’ten Aytekin Teker ile buluştu.

Sıkıntılı dönemler geçirdin, şu an kendini nasıl hissediyorsun?

Çok iyiyim, keyfim yerinde. Sıkıntılıdan ziyade, katı dönemlerdi.

Katı derken?

Her şeyi kendime döndürdüğüm ya da her şeyin bana ters döndüğü zamanlardı. Tanımlanması zor. Şöhretle bir şeyler değişiyordu hayatımda. İdrak boyutunda yüksek düşüncelere eriştim. Yükseldikçe derinleştim ve bu bakış açısıyla hayatta zor yer bulmaya başladım. Hayatı incelemeye başladım.

Neden bu kadar düşündün?

Felsefe ve edebiyatla çok ilgilendim. Sorguladım. Kendimi yeniden bulup bu hayata adapte etmeye çalıştım.

Nerede yaşıyorsun şu an?

Büyükçekmece’de annem ve kardeşimle…

Peki ya baban?

Babam vefat etti.

“Ben varoşta büyümüş bir çocuğum ve o kitlenin yıldızıyım.” demiştin. Nasıl bir çocukluk geçirdin?

Onu yanlış söylemişim. Güngören ve Esenler arasında Serinyayla diye kalan bir yerde büyüdüm. Varoş değil de alt kültürde büyümüş bir çocuğum demek istedim. Serinyayla’da 10 yaşına kadar yaşadım. Sonra Zeytinburnu’na taşındık. Bir süre de Yalova’da yaşadıktan sonra tekrar İstanbul’a geri döndüm. Güzel bir çocukluk yaşadım. Evlat sevgisi gördüm. Ailemden beklediğim karşılığı buldum da diyebilirim.

Seni nasıl keşfettiler?

98-99 yıllarıydı. Beylikdüzü’nde yaşarken İnter Star’ın makyaj departmanının müdürü beni görmüş. Sonra benimle görüştü, “KRAL TV’de VJ’lik yapar mısın?” dedi. Ben de kabul ettim.

Sonrasında…

İnsanlar tanımaya başladı tabi. Hayranlarımdan günde 2-3 bin mektup geliyordu. Ardından reklam teklifleri geldi pek çoğunda rol aldım.

Peki oyunculuk nasıl başladı?

Senarist Tayfun Güneyer, ‘Eyvah Babam’ın devamı niteliğindeki ‘Eyvah Kızım Büyüdü’de oynar mısın?’ dedi. Teklifi kabul ettim. Böylelikle oyunculuğa adım atmış oldum. Ondan sonra zaten şöhretim daha da arttı.

İyi paralar kazanabildin mi?

O dönemler sektörde iyi paralar vardı ama ben çok kazandığımı söyleyemem. Formalite icabı paralar kazandığım zamanlar bile oldu.

Ünlü olmanın bedeli ağır oldu mu sizin için?

Dizideki canlandırdığım karakterlerle, gerçek hayatım arasında ayrım koyamaz oldum. Çok fazla şeyi bir arada düşündüm. Bu sektörün beni değiştireceğini düşündüm. Gelen şöhretle hayat da değişime almıştı beni. Ben de değişmek istemiyordum. ‘Olduğum gibi kalacağım’ demiştim. Değişmek bana göre değildi. Çok kafa yordum.

Kızgın ya da kırgın olduğunuz birileri var mı?

‘Emre Komutanım’ dönemindeki bazı oyuncu arkadaşlarıma kırgınım.

Kim onlar?

Sarp Levendoğlu ve Ufuk Özkan…

Neden?

Mustafa Altıoklar dizide beni öne geçirmek istiyordu. Sarp kıskanıyordu. Beni o dönem çekemediklerini düşünüyorum. Sette, ezmeye çalışmalar ve akıl oyunları yaşandı. Yani benden rol çalmaya çalıştılar. ‘Ben de sizden daha fazlayım’ gibi garip tavırlara girmedim. Hiçbir zaman unutamayacağım. Sette beni yalnız bıraktılar. Zaten benim hayata karşı rahatsızlıklarımdan biri de orada başladı. Kıskanmayı anlarım ama göz göre göre sindirme politikası çok yanlıştı.

Yanında duran biri yok muydu?

Sermiyan Midyat’a çok teşekkür ederim o benim hep yanımda oldu.

Geçmişe dönme şansınız olsaydı neyi değiştirmek isterdin? Pişmanlıkların var mı?

Pişmanlık yaşadığım dönemler oldu. Bir sürü düşünceyi çözümlemeye çalıştım. Bugün baktığımda anlamsızmış. Kendime çok kızdım.

Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde 20 gün kaldın? Nasıl bir süreçti…

Buradan yine tekrar edeyim; Yazılanlar gibi şizofren değil, psikozdum. Hastane iyi geldi tabi. Çok korkulacak bir şey değil. Duygusal bir yapım vardı, içimde çözemediğim problemleri çözmeye yardımcı oldu. Kendimi bulabildim, memnunum.

Bu süreçte oyuncu dostlarından görüştüğün biri oldu mu?

O zamanlar kendimi yalnızlığa çektim. Kendi içimde çözebileceğim bir problemim vardı. Şu dönemde ise konuştuğum bir kişi yok. Ama Ece Erken’i çok severim. Beni hastanede ziyaret eden tek kişi. Ece bir tanedir.

23 yaşında evlenip boşandın, yeniden evlenmek ister misin?

Evlenmeyi bir daha düşünmüyorum. Annem de o dönemlerde çok karşı çıkmıştı ama evlilik hayatını yaşamayı istemiştim.

Peki, bu süreci maddi anlamda nasıl atlattınız?

Annem ve kardeşim çok destek oldu. Bir ara işletmecilik de yaptım. Cihad diye bir dostum var o da hep arkamdaydı…

Yıldız Asyalı hiç aradı mı?

O da aradı beni zor zamanlarımda. Onun da bir hayatı var artık. Yıldız’ı hala severim, iyi bir insandır.

Aşka inanıyor musun?

İnanıyorum. Aşkın ne olduğunu bulmuş bir insanım.

Hayatının film olmasını ister misin?

Hoşuma gider.

 En sinirlediğin şey ne?

İnsanların iyi yönlerini görmezden gelip sadece olumsuzluklarına odaklananlara sinirlenirim. Bir konuda ısrar edilmesinden de hoşlanmam.

‘Tutunamayanlar’ ile ekranlara geri dönmüştün ama pandemiden dolayı kısa sürdü. Yeniden ekrana çıkmak istiyor musun?

Geri dönmek istiyorum. Teklifler geliyor, değerlendirme aşamasındayım. 2022’nin inşallah benim yılım olacağına inanıyorum.

 

Arda Kural’dan yıllar sonra gelen Ece Erken itirafı!

Yorumlar kapalı.