Apple’dan bir güncelleme daha: ‘Cihazınızı acil güncelleyin’

Geçtiğimiz günlerde iOS 14.7 sürümünü yayınlayan Apple, cihazları için bir güncelleme daha yayınladı. Apple, 'acil güncelleme' uyarısı yaptı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Apple, bu sene işletim sistemlerinde fark ettiği 13. güvenlik açığını düzeltti. Neredeyse tüm Apple cihazlarını etkileyen açık nedeniyle güncellemeler yayınlayan şirket, kullanıcılara en kısa sürede bu güncellemeleri indirmelerini tavsiye etti.

Bu yıl Apple’ın masaüstü ve mobil işletim sistemlerinde 10’dan fazla güvenlik açığı keşfedildi ve güncellemelerle onarıldı. Apple, daha yılın yarısını yeni bitirmişken önemli bir güvenlik açığı daha fark etti ve kullanıcılara yeni güncellemleri indirmeyi tavsiye etti.

Apple; iOS, iPadOS ve macOS işletim sistemlerinde önemli bir güvenlik açığı daha keşfetti. Neredeyse tüm Apple cihazlarının etkilenmiş olabileceği sıfır gün güvenlik açığı için yeni bir güncelleme yayınlayan şirket, kullanıcıların bir an önce güncellemeyi indirmesi gerektiğini ifade etti.

Apple yetkililerinin ifadelerine göre söz konusu güvenlik açığı, korumasız cihazlarda rastgele kodlar çalıştırmak için kullanılabilir. Anonim bir araştırmacının raporuna göre ise iPhone 6s ve daha üst modeller, tüm Mac modelleri, iPad Pro, iPad Air 2 ve üstü modeller, iPad Mini 4 ve üstü modeller, 5. ve daha üst jenerasyon iPad’ler ve 7. nesil iPod Touch cihazlar bu açıktan etkilendi.

‘CVE-2021-30807’ adlı güvenlik açığı, Apple’ın bu sene bulduğu 13. sıfır gün güvenlik açığı oldu. Önceki açıklar çoğunlukla iOS cihazları etkilerken bu sefer neredeyse tüm Apple cihazları açık nedeniyle risk altına girdi. Apple, kullanıcıları kullandıkları cihaza göre iOS 14.7.1, iPadOS 14.7.1 ve macOS Big Sur 11.5.1 güncellemelerini acil şekilde indirmeleri gerektiği konusunda uyardı.

Apple’dan bir güncelleme daha: ‘Cihazınızı acil güncelleyin’

Yorumlar kapalı.