Apple ‘kredi’ vermeye hazırlanıyor

Bloomberg ve CNBC'nin son raporlarına göre Apple, taksitli ödeme hizmeti Apple Pay Later kapsamında müşterilerine kredi verecek. Son ortaya çıkan bilgilere göre şirket, söz konusu servis için herhangi bir finans kuruluşuyla (bankayla) anlaşmayacak.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Teknoloji devi Apple’ın her yıl düzenlediği Dünya Geliştiriciler Konferansı’nın (WWDC22) ilk etabı pazartesi günü gerçekleşti. Şirket; iOS 16, MacOS Ventura, iPadOS 16, watchOS 9’un yanı sıra M2 işlemcili MacBook Air ve Pro modellerini tanıttı.

Ayrıca kullanıcıların finansal açıdan hayatını kolaylaştıran ve taksitli ödeme imkanı sunan Apple Pay Later hizmetini vitrine çıkardı.

ShiftDelete’in haberine göre; Apple‘ın son dönemde gündemden düşmeyen Apple Pay Later, yani ‘şimdi al sonra öde’ konseptli taksitli ödeme hizmetiyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Son ortaya çıkan bilgilere göre şirket, söz konusu servis için herhangi bir finans kuruluşuyla (bankayla) anlaşmayacak. Yani kullanıcılarına kendi cebinden sıfır faizli kısa vadeli kredi verecek.

TAKSİTLİ ÖDEME HİZMETİ İÇİN KREDİ VERİLECEK

Apple, pazartesi günü gerçekleşen WWDC22‘nin ilk ayağında Apple Pay Later‘ı tanıttı. Ancak şirket, ilgili servisle ilgili merak edilen detaylara çok fazla değinmedi. Burada sadece hizmetin kullanıcılara sıfır faizle ve hiçbir ek ücret olmadan altı haftaya yayılan dört eşit taksitle ödeme imkanı sunduğundan bahsedildi.

Konuyla ilgili akıllardaki asıl soru işareti Apple‘ın yeni hizmeti için hangi finans kuruluşuyla anlaşma sağlayacağı oldu. Örneğin şirket, kendi kredi kartı Apple Card için yatırım bankası Goldman Sachs ile bir ortaklık içerisinde.

‘BİN DOLARLIK ÜST SINIR’

Bloomberg ve CNBC‘nin son raporuna göre Apple, şimdi al sonra öde hizmeti için herhangi bir bankayla anlaşmayacak. Şirket, buradaki maddi yükümlülükleri yan kuruluşu Apple Financing LLC ile kendi kasasından karşılamaya hazırlanıyor.

Kısacası müşterilerine sıfır faizli kısa vadeli krediler veren bir banka görevi görecek. Öte yandan henüz tam belli olmasa da servisin bin dolarlık bir üst sınırı olacağı tahmin ediliyor.

Apple’ın yeni servisiyle ilgili açıklaması da şöyle;

“Apple Pay Later, ABD’deki kullanıcılara Apple Pay ile yapılan bir satın alma işleminin maliyetini, sıfır faizle ve hiçbir ek ücret olmadan altı haftaya yayılan dört eşit taksitle ödemenin sorunsuz ve güvenli bir yolunu sunuyor.3 Apple Wallet içine yerleştirilen ve tüketicilerin finansal durumu düşünülerek tasarlanan Apple Pay Later sayesinde Cüzdan’dan Apple Pay Later ödemelerini görüntülemek, takip etmek ve yeniden ödeme yapmak kolaylaşıyor.”

Apple ‘kredi’ vermeye hazırlanıyor

Yorumlar kapalı.