Ankara’da doktorlar iş bırakma eylemi yaptı

Türk Tabipleri Birliğinin (TTB), Türkiye genelinde özlük haklarının ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi amacıyla başlattığı bir günlük iş bırakma eylemi kapsamında, Ankara'da bazı doktorlar iş bıraktı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi bahçesindeki heykelin önünde toplanan sağlık çalışanları, pankart açıp slogan attı.

Grup adına açıklama yapan Ankara Tabip Odası Asistan Hekim ve Genç Uzman Komisyonu Üyesi Volkan Tümer, salgın süreciyle sağlık emekçilerinin çalışma koşullarının daha da kötüleştiğini söyledi.

Tümer, sağlık çalışanlarına yönelik talepleri paylaşarak, “Bizleri artık sağlık hizmeti veremez hale getiren bu çalışma yaşamanın sürdürülemez olduğunu bir kez daha ifade ediyoruz.” diye konuştu.

14 Mart Tıp Bayramı’na gidilen süreçte “Büyük Sağlıkçı Buluşmaları” düzenleyeceklerini bildiren Tümer, “Taleplerimizin karşılanmaması durumunda daha uzun süreli göreve/greve hazır bulunduğumuzu da buradan kamuoyuna bildirmek istiyoruz.” ifadesini kullandı.

Sağlık çalışanları, “Sağlıkta şiddet yasası istiyoruz”, “Aile Hekimliği Ceza Yönetmeliğinin geri çekilmesini istiyoruz”, “Özel sektörde ciro baskısına son verilmesini istiyoruz”, “Güvenli çalışma alanları istiyoruz” ve “Kovid-19’un meslek hastalığı sayılmasını istiyoruz” yazılı dövizler taşıdı.

Ankara’da doktorlar iş bırakma eylemi yaptı

Yorumlar kapalı.