Android işletim sistemi iOS’a fark attı

Hayatımızın her alanında kullandığımız mobil cihazlarda uygulama programları ile donanım arasında bir köprü görevi gören işletim sistemleri araştırmasına göre android işletim sistemi iosa %142 fark attı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

We are social digital’in 2021 raporlarına göre Türkiyedeki nüfusun %97 si akıllı telefon kullanıyor. Dünya nüfusunun %66’sını oluşturan 5.22 milyar mobil kullanıcısının olduğu günümüzde, mobil cihazların kullanım oranları yeni modellerinde çıkmasıyla  her geçen gün artmaya devam ediyor.

Yapılan araştırma sonuçlarından hareketle 10 bini aşkın basın, TV ve internet mecralarında yapılan taramalarla mobil işletim sistemlerinin basın yansımalarını mercek altına alan Medya Takip Merkezi (MTM) araştırmasından ilginç sonuçlar ortaya çıktı.

Buna göre; 2021 yılı içinde yazılı basın, televizyon ve internet mecralarında toplamda 120 bin 771 habere konu olan Android mobil işletim sistemi, en yakın rakibi olan iOS’a 70 bin 836 fazla haber ile %142 daha çok konuşuldu.

Mobilde en çok konuşulan Android

Dünya genelinde kullanım oranı konusunda en yaygın kitleye sahip olan Android, basının da en çok konuştuğu mobil işletim sistemi oldu. Google, Android her yeni android sürümlerine oreo kit-kat lolipop gibi  tatlı adları vermesi ile de çok konuşularak gündemde kalmayı başardı.

Yakın zamanda 12. sürümünün tanıtımını yapan Android, 2021 yılı içinde toplamda 120 bin 771 haberde kendinden söz ettirdi. Medya Takip Merkezi (MTM) araştırma sonuçlarına göre; yaygın kullanım ağına sahip bir diğer mobil işletim sistemi iOS ise, 49 bin 935 haber ile zirvenin ortağı oldu.

Android işletim sistemi iOS’a fark attı

Yorumlar kapalı.