Ameliyata alkollü girip hastasının ölümüne neden olan doktora hapis cezası

Fransız mahkemesi, acil sezaryen ameliyatı sırasında İngiliz bir kadının ölümünden suçlu bulduğu “alkollü anestezisti” üç yıl hapis cezasına çarptırdı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fransız mahkemesi, acil sezaryen ameliyatı sırasında İngiliz bir kadının ölümünden suçlu bulduğu “alkollü anestezisti” üç yıl hapis cezasına çarptırdı.

51 yaşındaki Belçikalı doktor Helga Wauters, 2014 yılında Xynthia Hawke’nin ölümü nedeniyle yargılanıyordu. Wauters, beynini oksijenden mahrum bırakan ve kalp krizine neden olan yanlış bir tedaviden dört gün sonra hayatını kaybemişti. Wauters’ın hekimlik yapması da yasaklandı.

Mahkeme ayrıca, Hawke’nin şu anda altı yaşındaki oğluna, ‘eşi’ Yannick Balthazar’a, ebeveynleri Clare ve Fraser Hawke’ye ve kız kardeşi Iris’e yaklaşık 1,4 milyon euro tazminat ödemesine hükmetti.

Hastaneye votka içerek geldiğini itiraf etti

Soruşturmada, Wauters’ın sezaryenden önce Hawke’nin soluk borusu yerine yiyecek borusuna bir havalandırma borusu yerleştirdiği anlaşıldı. Görgü tanıkları, Hawke’nin oksijen seviyeleri düştüğünde, Wauters’ın ventilatörün nasıl çalıştırılacağını bilmediği için onu hayatta tutmak için oksijen maskesi kullandığını söyledi.

Ekim ayında mahkemeye konuşan Wauters, “Bağımlılığımın işimle bağdaşmadığını şimdi anlıyorum.” dedi. Diğer personelin de suçlu olduğunu ve ventilatörün çalışmadığını iddia eden Wauters’ın bu iddialarının yanlış olduğu anlaşıldı. Görgü tanıklarına göre, Wauters genel anestezi vermek için çağrıldıktan sonra doğum servisine döndüğünde nefesi alkol kokuyordu.

Wauters, olay günü ellerinin titremesini önlemek için hastaneye “her gün olduğu gibi” votka ve su karışımı içerek geldiğini itiraf etti.

Wauters, soruşturmayı yürütenlere, hastaneye dönmeden önce arkadaşlarıyla bir “kadeh gül” şarabı içtiğini söylemişti. Polis, onun evinde 14 şişe votka buldu.

Belçika’da iki hastaneden sarhoş olduğu için kovuldu

Babası jinekolog olan Wauters, işyerinde sarhoş olduğu için iki Belçika hastanesinden 2013 ve 2014’te kovulduktan sonra Fransa’ya iş için taşındı.

Mahkeme belgeleri, ilişki sorunları nedeniyle depresyona giren doktorun yıllardır rehabilitasyona girip çıktığını gösterdi.

Soruşturma, bir işe alım ajansının onu Orthez hastanesine personel sağlayan ancak kimlik bilgilerini kontrol etmeyen bir klinik adına işe aldığını ortaya çıkardı.

Ameliyata alkollü girip hastasının ölümüne neden olan doktora hapis cezası

Yorumlar kapalı.