Almanya’nın Euro 2020’deki haline ağlayan kız çocuğu sosyal medyada viral olmuştu: 4 günde 400 bin lira toplandı

Gallerli bir taraftar, Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2020) düzenlenen İngiltere-Almanya maçında takımı kaybedince gözyaşlarına boğulan genç kız adına bağış kampanyası başlattı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Birleşik Krallık’taki Wembley Stadyumu’nda 29 Haziran’da oynanan maç İngiltere’nin 2-0’lık üstünlüğüyle sonlanmıştı.

Bunun üzerine Alman taraftarların bulunduğu tribündeki genç bir kızın üzüntüyle gözyaşlarına boğulduğu görüntüler sosyal medyada viral olmuştu.

Bazı İngiliz taraftarlar, babasının sarılarak sakinleştirmeye ve teselli etmeye çalıştığı kızın görüntüleriyle sosyal medyada dalga geçmişti.

Kullanıcılardan biri fotoğrafı paylaşıp “Damardan verin” yazarken, bir başkası da “Merhametim yok ve 60 yaşında olgun davranmayan bir İngiltere taraftarıyım” diyerek görüntülerle alay etmişti. Bir kullanıcı da “Ağla seni küçük Nazi” demişti.

Öte yandan, Gallerli bir taraftar sosyal medyadaki yorumlardan rahatsız olarak harekete geçmeye karar verdi ve görüntüdeki genç kız ve ailesi için para toplama kampanyası başlattı.

Joel Hughes, JustGiving adlı bağış toplama sitesinde 1 Temmuz’da açtığı kampanyada 500 sterlin (yaklaşık 6 bin TL) toplamayı hedeflemişti. Fakat bağış hızla internet kullanıcılarının dikkatini çekti ve şu anda 33 bin sterline (yaklaşık 400 bin TL) yakın para toplandı.

Kampanya açıklamasında Hughes, “Ailesi parayı bu küçük kıza güzel bir şeyler ısmarlamak için kullanabilir diye düşünüyorum. Böylelikle genç kız da Birleşik Krallık’taki herkesin kötü olmadığını ve kendisini umursadığımızı bilmiş olur” ifadelerini kullandı.

Gallerli taraftarın bağış duyurusu karışık tepkiler aldı. Kimisi kampanyayı doğru bulup desteklerken, kimisi de bunun genç kız için zararlı olduğunu savundu.

Ronke Kawal adlı bir Twitter kullanıcısı, “Bu genç kıza, kendisini bir çocuk olarak zayıf hissettiği ve bunu sevdiği biriyle paylaştığı bir an tekrar tekrar hatırlatılıyor. Bunlara hiç gerek yok” yorumunda bulundu.

Kaynak: Independent Türkçe

Almanya’nın Euro 2020’deki haline ağlayan kız çocuğu sosyal medyada viral olmuştu: 4 günde 400 bin lira toplandı

Yorumlar kapalı.