Almanya, LGBTİ+ askerlerin haklarını koruyan yeni tasarıya onay verdi

Almanya Federal Meclisi, ayrımcılığa maruz kalan ordudaki LGBTİ+ askerlerin haklarını korumak için hazırlanan yasa tasarısını onayladı. Almanya merkezli Deutsche Welle’in haberine göre, söz konusu askerler için “yıllarca süren ayrımcılıktan dolayı” özür dileyen Savunma Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer, yeni yasanın Almanya’nın artık sorumluluk aldığının bir işareti olduğunu söyledi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kramp-Karrenbauer, oylamadan önce Almanya Federal Meclisi’nde yaptığı açıklamada, “Hizmetlerinde onurları kırılan kişilerin güvenliğe sahip olmasını ve mümkün olan en iyi desteği almasını sağlamak bizim görevimizdir” dedi. Almanya ordusu, 2000 yılına kadar LGBTİ+ bireylerin birliklerin disiplinine tehdit oluşturduğunu ve üst düzey subay olarak uygun olmadıklarını savunmuştu. Terfileri reddedilebilen LGBTİ + askerler mevcut askerlik hizmetinden çıkarılıp suçlu olarak mahkum edilmişti.

Söz konusu mahkumiyet kararları tepki çekerken yeni yürürlüğe giren yasaya göre, askerler bu mahkumiyetlerin silinmesini isteyebilir ve maddi tazminat talep edebilecek. Yeni yasayı memnuniyetle karşılayan Almanya’daki LGBTİ+ dernekleri de daha kapsamlı tazminat talebinde bulundu.

Almanya, LGBTİ+ askerlerin haklarını koruyan yeni tasarıya onay verdi

Yorumlar kapalı.