Alman polisinden Türk cami derneğine yolsuzluk baskını

Almanya'da Berlin polisi, koronavirüs salgını yardımlarının usulsüz kullanılmasına ilişkin soruşturma kapsamında birçok adrese operasyon düzenledi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Euronews Türkçe’nin Berliner Zeitung gazetesinden aktardığı haberinde, Berlin Milli Görüş Teşkilatına ait Hacı Bayram Camisi de baskın düzenlenen adresler arasında yer alıyor.

Savcılık, olayla ilgili üç farklı yolsuzluk soruşturması açıldığını ve düzenlenen baskınlarda çok sayıda belegeye el konulduğunu duyurdu. Alman basınının polisten edindiği bilgiye göre soruşturma, kısmen kendi adlarına veya dernekler aracılığıyla 47 bin euroluk usulsüz “koronavirüs yardımı” talep eden ve alan üç şüpheli hakkında yürütülüyor.

Savcılığa göre, cami derneği koronavirüs salgınından dolayı herhangi bir maddi kayıp yaşamamasına rağmen devlet yardımından yararlandı ve alınan para aynı gün içinde dernek hesabından şahısların hesaplarına aktarıldı.

Yatırım bankasının iletişime geçmesine ve dolandırıcılık hakkında kamuoyuna bilgi vermesine rağmen, söz konusu paranın düne kadar geri ödenmediği de kaydedildi.

Alman polisinden Türk cami derneğine yolsuzluk baskını

Yorumlar kapalı.