ALİKEV, İstanbul Valiliği izin vermediği için İstanbul Maratonu’nda kampanya düzenlemiyor

Ali İsmail Korkmaz’ın anısına kurulan Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV), bu yılki İstanbul Maratonu’na katılmayacağını duyurdu.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eskişehir’de Gezi Parkı eylemleri sırasında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz anısına kurulan Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV), İstanbul Valiliği’ne yaptığı yardım toplama izni başvurusu sonuçlanmadığı için İstanbul Maratonu’nda yardım kampanyası açamadığını duyurdu.

Vakıf, “Kitle İmha Silahlarının Yayılmasının Finansmanının Önlenmesine İlişkin Kanun” ve bu kapsamda “Dernekler Kanunu ve Yardım Toplama Kanunu”nda yapılan değişikliklerin ardından sivil toplum örgütleri için yardım kampanyası düzenlemenin giderek zorlaştığını belirtti.

Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz, son yıllarda öğrencilere burs fonu sağlamak için İstanbul Maratonu’nda koşarak katılım sağlıyordu.

Geçen yılki maraton kapsamında 86 bin TL bağış toplanmış, en az 250 öğrenciye destek verileceği belirtilmişti.

ALİKEV’in açıklaması:

Dijital veya kitlesel bağış kampanyaları için Valilik tarafından verilmesi gereken “yardım toplama izni” başvurumuz hala sonuçlanmadı. İzin süreci tamamlanmadan gerçekleştireceğimiz bağış kampanyası sonucunda toplanan bağışlara el konulma riski ile karşı karşıya olmamız, bizim için çok daha önemli olan destekçilerimizle kurduğumuz güven ilişkisini zedeleyeceğini düşünerek, her sene gençlerin eğitim hayatına devam edebilmesi için başlattığımız İstanbul Maratonu kampanyasını, ALİKEV olarak bu sene yapmama kararı aldık.Dijital veya kitlesel bağış kampanyaları için Valilik tarafından verilmesi gereken “yardım toplama izni” başvurumuz hala sonuçlanmadı. İzin süreci tamamlanmadan gerçekleştireceğimiz bağış kampanyası sonucunda toplanan bağışlara el konulma riski ile karşı karşıya olmamız, bizim için çok daha önemli olan destekçilerimizle kurduğumuz güven ilişkisini zedeleyeceğini düşünerek, her sene gençlerin eğitim hayatına devam edebilmesi için başlattığımız İstanbul Maratonu kampanyasını, ALİKEV olarak bu sene yapmama kararı aldık.

İstanbul Maratonu, Ali İsmail Korkmaz Burs Fonu ve bu fonda okuyan öğrenciler için çok önemli bir kaynak olsa da hepimiz için bundan daha fazlası. Her sene onlarca gönüllümüzle yan yana gelmek ve Ali İsmail’in düşlerindeki özgür ve adil dünya için dayanışmayı ve umudu büyütmek, ortak bir hayal için beraber yürümek demek. Bu yüzden bu sene de ALİKEV olarak İstanbul Maratonu Halk Koşusu’na katılacak, Emel Anne’nin eşliğinde, tüm destekçilerimizle birlikte dayanışmayı ve umudu büyütmek için köprüyü hep beraber geçeceğiz. from ALİKEVİstanbul Maratonu, Ali İsmail Korkmaz Burs Fonu ve bu fonda okuyan öğrenciler için çok önemli bir kaynak olsa da hepimiz için bundan daha fazlası. Her sene onlarca gönüllümüzle yan yana gelmek ve Ali İsmail’in düşlerindeki özgür ve adil dünya için dayanışmayı ve umudu büyütmek, ortak bir hayal için beraber yürümek demek. Bu yüzden bu sene de ALİKEV olarak İstanbul Maratonu Halk Koşusu’na katılacak, Emel Anne’nin eşliğinde, tüm destekçilerimizle birlikte dayanışmayı ve umudu büyütmek için köprüyü hep beraber geçeceğiz.”

Kaynak: BBC Türkçe

ALİKEV, İstanbul Valiliği izin vermediği için İstanbul Maratonu’nda kampanya düzenlemiyor

Yorumlar kapalı.