Ali Koç’tan isyan: Yazıklar olsun onlara!

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, basın toplantısında kulübü kendine borçlandırdığı iddialarına sert tepki gösterdi ve "Yazıklar olsun onlara" dedi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ali Koç, “Kenan Evren Lisesi artık bizim oldu. Keşke burası 10 yıl önce alınmış olsaydı. Henüz ne yapılacağı belli değil bir Hastane teklifi var fakat köprünün altından daha çok sular akar” dedi.

Kulübü kendine borçlandırdığı iddialarına tepki gösteren Ali Koç, “Bana kişisel borç sormayın. Ben kulübü kendime borçlandırıyormuşum da… Yazıklar olsun bunu söyleyenlere. Yazıklar olsun bunu söyleyenlere. Genel kurulda bu konu hakkında gerekeni söyleyeceğim. Çok bekliyorum gelip anlatmalarını, anlatacaklardı. Biz kazanırken kaybettik, kaybedenler de kazandı” açıklamasını yaptı.

“Artık benim hiç tahammülüm yok” diyen Ali Koç şöyle konuştu, “Burada milyonlar acı çekiyor. Bizler bu kadar maddi, manevi fedakarlık yapıyoruz. O futbolcu o Sivas maçına çıktığı zaman ölecek sahada ölecek kupayı almak için. 

7 sene şampiyon olmama, bir şey söz konusu değil. Bilmeyen gençler için söyleyeyim, biri 14, biri 15 yıl şampiyon olamadı. Allah bizi ondan korusun. Taraftar kaybettiğimiz konusuna katılmıyorum.

Bizim en son en sıkıntılı konumuz kapalı defansları açmak. Bu sezon fantastik gol atmadık. Değişik varyasyonları yapacak oyunculara ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Ama bunu yaparken kaleyi sağlama almamız lazım. Öncelik yememek. Biz hem yiyerek hem de bunu gol atarak telafi etmeye çalıştık. İki kanadı iyi kullanamadık. Fenerbahçe baskılı oynar, hakim oynar. Büyük resme baktığımızda oyun sitilimiz böyle olmalı.”

TEKNİK DİREKTÖR KONUSU

“Fenerbahçe şampiyon olmak istiyor, olmalı” diyen Ali Koç, teknik direktör konusunda “Gençleri oynatamazsın şu an’ diyorlar ama bu kısır döngüyü kırmalı, kıracak hoca arıyoruz. Portekizli hocalar daha kreatif, Almanlar daha disiplinli. İkisine de ihtiyacımız var. Hem daha disiplinli, hem daha kreatif olmalı” dedi.

“Marcelo Bielsa ile temasınız oldu mu?” sorusuna ise Koç, “Henüz olmadı. O seviye birine bakıyoruz” yanıtını verdi.

Kulüplerin yaşadığı mali yokluklara vurgu yapan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, “612’den 516’ya indi borçlar. Bizim koyduğumuz rakamlar gemiyi yüzdürdü. Size bir kez daha söylüyorum. 1 sene daha geç gelmeliydik, yanlış zamanda geldik. 6 ay içinde kral çıplaktı, neyin ne olacağını görecektik.

Fenerbahçe bereket getirir, bunu unutmayın. Gelir yok tribün ve locadan. Gelir azaldı yayıncı kuruluştan. Stopaj iadesi denen Cumhurbaşkanımızın bulduğu mükemmel sistem gitti. Anlayamadım. Bir de vergiler. Bunlarla birlikte ayakta kalmamız bekleniyor. Çok çok zor.

Yapılandırma anlaşması istediğimiz noktaya geldi. Ne devletimizi, ne federasyonumuzu kandırmadık. Birinci günden temerrüde düşecektik. 250’yi alıp 1 sene sonra başka bir şey söyleyecektik. Biz ilk günden dedik.” ifadelerini kullandı.

GEREKİRSE KULÜPLER BİRLİĞİ’NDEN ÇEKİLİRİZ

TFF ve Kulüpler Birliği’nin kararlarıyla ilgili ise Ali Koç, “16 yabancı mevzusu oldu devre arasında. Kim için çıktı o? Beşiktaş. Kamuoyu Fenerbahçe için çıktı zannediyor. Biz destekledik ihtiyacı var diye. Beşiktaş’a yaradı mı bilmiyorum ama bizle alakası yok. 

Fenerbahçe’nin şike yaptığı, teşvik verdiği söylendi. İspatlayın. Hep bizim üzerimizden oldu bu işler. Bir şey çıkar mı, çıkmaz mı biliyorum. Bir dilekçe verildi. Biz de imzayı attık. Geri çekileceğini hiç sanmıyorum. Çekilirse, biz de Kulüpler Birliği’nden çekiliriz” açıklamalarını yaptı.

Ali Koç’tan isyan: Yazıklar olsun onlara!

Yorumlar kapalı.