Albayrak, 139 bin TL’lik müdür maaşını yalanlamadı

Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası Genel Müdürü’nün aylık gelirinin 139 bin lira, genel müdür yardımcılarının da 73 bin lira olduğu iddialarını yalanlamadı. Albayrak, iddialara ''Yasası var'' diyerek cevap verdi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası Genel Müdürü’nün aylık gelirinin 139 bin lira, genel müdür yardımcılarının da 73 bin lira olduğu iddiaları CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut tarafından gündeme getirilmişti.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Maliye Bakanı’nın cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde büyük çoğunluğu kamuya ait olan bir kurumun çalışanlarının aldığı yüksek maaşları hatırlatmıştı.

Soru önergesine cevap veren Maliye Bakanı Berat Albayrak iddiaları yalanlamayarak, yasaları işaret etti. 

Albayrak’ın işaret ettiği yasa ve banka esas sözleşmesinde, ”Personelin aylık ücret ve diğer mali hakları Banka Genel Kurulu’nca tespit olunur. Genel Kurul bu yetkilerini Yönetim Kurulu’na devredebilir. Personel istihdamına ilişkin diğer hususlarda karar almaya Yönetim Kurulu yetkilidir.Yönetim Kurulu üyelerine, genel kurul tarafından belirlenen miktarda aylık ücret, ikramiye, huzur hakkı ve/veya yıllık kârdan pay ödenir” ifadeleri yer alıyor.

Albayrak, 139 bin TL’lik müdür maaşını yalanlamadı

Yorumlar kapalı.