Akşener’den sonra Sarıgül’de açıkladı: “Başbakanlığa talibim”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, "Cumhurbaşkanlığına aday değilim, başbakanlığa adayım" açıklaması siyaseti dalgalandırdı. Akşener'in açıklamasının ardından Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, "Başbakanlığa talibim doğrusu bu" dedi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, "Cumhurbaşkanlığına aday değilim, başbakanlığa adayım" açıklaması siyaseti dalgalandırdı. Akşener'in açıklamasının ardından Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, "Başbakanlığa talibim doğrusu bu" dedi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, “Cumhurbaşkanlığına aday değilim, başbakanlığa adayım” açıklaması siyaseti dalgalandırdı. Akşener’in açıklamasının ardından Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, “Başbakanlığa talibim doğrusu bu” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Akşener’in “İş birliği içinde rekabet diye bir kavram tanımlarım. Ondan sonra rakip olacağız biz. Bana çeşitli sorular soruyorlar. Sayın Kılıçdaroğlu’nun aday profili anlatımına katılıyorum. Ben Cumhurbaşkanı adayı değilim. Başbakanlığa adayım” açıklamaları gündeme bomba gibi düşmüştü.

Akşener’in ardından TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül’den de başbakanlık açıklaması geldi.

“ÜZERİNDE ÇOK ÇALIŞTIK”

“Sistemi kesinlikle değiştireceğiz” ifadelerini kullanan Sarıgül, “Ülkemizin bir başkanlık sistemi ile yönetilmesini doğru bulanlardan değilim. Bunun üzerine çok çalıştık. Karşı olmak için karşı olmadım. Sistem hayırlı, yararlı, doğru, sorunlarında çözebilecek olsa evet derim. Ben bir yere gittiğim zaten bana “Başbakan Sarıgül” diye tezahürat yapıyorlar. Ben de onlara teşekkür ediyorum. Başbakanlığa talibim doğrusu bu” dedi. 

Akşener’den sonra Sarıgül’de açıkladı: “Başbakanlığa talibim”

Yorumlar kapalı.