Akşener’den asgari ücret isyanı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde esnafı ziyaret etti. Bir esnaf, “Asgari ücret 4 değil de 6 bin lira olsa esnaf para kazanamadıktan sonra elemanın maaşını nasıl verecek. O döngü nasıl olacak. Esnaf para kazanamadıktan sonra 4 bin lirayı da 6 bin lirayı da veremeyecek. Çünkü, sigorta, prim, vergiler üstümüze yığıldı da yığıldı” sözleriyle sitem etti. Zamlardan yakınan bir esnaf da, "Yeni ürünler de geldi bugün ama onları açsam zararına satacağım. Toptancı yine zam yapmış. Kârı yok yani şu an" dedi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akşener, Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde esnafı ziyaret ederek, sorunlarını dinledi.

“İŞİMİ YAPAMADIM, MAĞAZADA SATIŞ DANIŞMANI OLARAK ÇALIŞIYORUM”

Ayakkabı satışı yapan bir dükkan sahibi, “Bir ay içerisinde dört sefer fiyat değişimi oldu” dedi.

Üniversite mezunu bir genç, “Dört yıllık Sosyal Hizmetler bölümü, aynı zamanda ön lisans İş Sağlığı ve Güvenliği mezunuyum. İşimi yapamadım. Mağazada satış danışmanı olarak çalışıyorum. Bu ülkedeki gençlerin hepsi buradan gitmek istiyor” diye konuştu.

“ÜRETEMİYORUZ, ÜRETECEĞİZ Kİ UCUZA SATALIM”

Bir esnaf ülkede çok fazla işsizlik olduğunu belirterek, “Asgari ücret 4 değil de 6 bin lira olsa esnaf para kazanamadıktan sonra elemanın maaşını nasıl verecek. O döngü nasıl olacak. Esnaf para kazanamadıktan sonra 4 bin lirayı da 6 bin lirayı da veremeyecek. Çünkü, sigorta, prim, vergiler üstümüze yığıldı da yığıldı. Her şey dolarla. Üretemiyoruz. Üreteceğiz ki ucuza satalım” dedi.

“YENİ ÜRÜNLER DE GELDİ BUGÜN AMA ONLARI AÇSAM ZARARINA SATACAĞIM”

25 yaşındaki bir esnaf ise, “İşlerimiz berbat halde. Yeni ürünler de geldi bugün ama onları açsam zararına satacağım. Toptancı yine zam yapmış. Kârı yok yani şu an” dedi.

AKŞENER’DEN ASELSAN YORUMU: “ORALARA EL UZATANLARIN O ELİNİ ORADAN ÇEKTİRECEĞİZ”

Akşener, esnaf ziyareti sonrası toplanan kalabalığa seslendi. Akşener, şunları söyledi:

“Hani uçacaktık, hani kaçacaktık, hani aşacaktık, hani 2017’de bu tek adam rejimine girerken ‘çözün ayaklarımdaki ellerimdeki prangaları’ deniliyordu. Prangalar sizin ayağınıza geçti. Senin çocuğun işsiz, kabiliyetsiz danışmanlar 5 maaş alıyor. Haram olsun, zıkkım olsun. İtibardan tasarrufu olmazmış, hadi oradan be millet açken ne itibarı. Milyon dolarlık uçaklarla gezmek itibar kazandırmaz. Ama BAE’nin yöneticilerine, prensine daha evvel ‘FETÖ darbe kalkışmasının finansörü’ deyip, sonra 10 tane anlaşma imzalanmaz. Neresi itibar. Türkiye’nin itibarı iki paralık oldu. Bir uyarıda bulunmak istiyorum. Katar’da deniliyor ki, ASELSAN, ROKETSAN’ın Katarlılara verileceğine dair bir şey söyleniyor. Onlar bizim kritik kurumlarımızdır. Tank Palet Fabrikası’ndan sonra ikinci bir, yani uygun kelime bulsam mahkemelik olacağız. Buna gerek yok. Oralara el uzatanların o elini oradan çektireceğiz. Oralar peşkeş çekilemez.

 

 

Akşener’den asgari ücret isyanı

Yorumlar kapalı.