Akrep dizisi konusu ne? Akrep dizisi oyucuları ve karakterleri kimler?

Geçtiğimiz hafta izleyici ile buluşan yeni dizi Akrep büyük beğeni topladı. Peki, Akrep dizisinin konusu ne? Akrep dizisi oyucuları kimler? Akrep dizisi nerede çekiliyor, hangi diziden uyarlama, hangi kanalda?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akrep dizisi geçtiğimiz hafta izleyici ile buluştu. İlk bölümünden oyuncu kadrosu ve konusu ile beğeni toplayana Akrep dizisi izleyenler tarafından merak uyandırdı. Akrep dizisinin başrollerinde; Demet Akbağ, Evrim Alasya, Bekir Aksoy ve Yusuf Çim gibi önemli isimlerin yer alıyor. Akrep dizisi, 11 Aralık Cuma günü Star’da yayınlanmaya başlamıştı. Peki merakla izlenen dizide hangi oyuncu hangi karaktere hayat veriyor?

Düşmanını zehirlediği gibi, kendini de sokmayı bilen ‘Akrep’, geçmişin aynasından bugünün savaşını yaşayan iki kadının hikayesini konu alıyor. İhanetin, lanetin, aşkın ve anneliğin savaşı ile dolu bir “Akrep” dövüşü, seyirciyi farklı bir hikayenin içine sokacak.

AKREP DİZİSİ KONUSU NEDİR?

Perihan Emgen (Demet Akbağ); kızı, torunları ve çok sevmese de kızı için katlandığı damadı ile yıllar içinde kelimenin tam anlamıyla tırnakları ile kazıyarak kurduğu rahat, konforlu ve iktidarlı bir hayat sürmektedir. Bir gece karakoldan gelen telefon ile hepsinin hayatı sonsuza dek değişecektir. Kızı Berna’nın cesedi bulunmuştur. Demir parmaklıklar ardında, karşısında gencecik bir avukata Perihan’ın hayatını neden alt üst ettiğini anlatan Ferda Kendirci (Evrim Alasya) ise tırnakları ile kazıyarak bir mahalle kuaförü sahibi olmuştur ama Perihan’ın sahip olduklarının peşindedir.

Karakoldan gelen telefon ile Emgenlerin evine ve hayatına bomba gibi düşen Ferda, Perihan’ın kızı, damadının ise sevgilisidir! Henüz bir yaşında iken terkettiği kızı şimdi ailesini darmaduman eden kişi olarak karşısındadır! Ferda’yı hapishaneden kurtarmak için dinleyen Ayşem’in de Ferda’nın ve kızı Merve (Müge Su Şahin)’nin hayatına bir bomba gibi düşmesi an meselesidir. Emgen Ailesi’nin torunları Duru (Aslı Melisa Uzun), Şahin (Taha Baran Özbek) ve Ece (Ahsen Türkyılmaz); Perihan ve Ferda’nın savaşının ortasında kalacaktır. Bu savaş, Ferda’nın komşusu İpek (Esila Umut) ve Aras’ın (Yusuf Çim) hayatını da tamamen değiştirecek, gençlerin hepsini aşkın ve nefretin ortasında bir dünyanın gelgitleri arasına sürükleyecektir.

AKREP DİZİSİ NEREDE ÇEKİLİYOR?

İstanbul’un Beykoz ilçesinde çekimler devam eden Akrep dizisinin, bazı sahneleri ise İstanbul’da Büyükçekmece gölünde devam ediyor. Beykoz’da bulunan eski bir kundura fabrikasının da film platosu olarak kullanıldığı ve dizinin iç mekan çekimlerinin burada yapıldığı aktarıldı. Ayrıca dizinin bazı sahnelerin de Kocaeli’nin Darıca ilçesindeki dizi platolarında çekildiği kaydedildi.

AKREP HANGİ DİZİDEN UYARLAMA?

Star TV ekranlarında izleyici ile buluşacak olan yeni dizi ‘Akrep’ herhangi bir diziden uyarlama değildir.

Akrep dizisi konusu ne? Akrep dizisi oyucuları ve karakterleri kimler?

AKREP DİZİSİ OYUNCULARI VE KARAKTERLERİ

PERİHAN

“Ailemi korumak için yapabileceklerimi, kimse hayal dahi edemez.”

Demet Akbağ “Perihan” karakteriyle Akrep’te.

Demet Akbağ, 23 Aralık 1959’da Benan ve Oktay İybar çiftinin üçüncü çocuğu olarak Denizli’de doğdu. Ailesi o tarihte ceza reisi olan dedesinin görevi nedeniyle Denizli’de bulunmaktaydı. Babası, gazeteci ve fotoğraf sanatçısıydı. Sedef ve Kemal adında iki kardeşi vardır. Anne ve babasının 13 yaşındayken ayrılması nedeniyle 1972’de anne ve anneannesiyle birlikte İstanbul’a taşındı.

Akrep dizisi konusu ne? Akrep dizisi oyucuları ve karakterleri kimler?

FERDA

“Benim olması gereken her şeyi geri almaya geldim.”

Evrim Alasya “Ferda” karakteriyle Akrep’te.

Evrim Alasya 2 Ağustos 1779 İzmir’de dünyaya geldi. Dokuz Eylül Üniversitesi tiyatrobölümü mezunudur. Oyunculuğa ilk olarak 1999 yılında Pınar Çocuk Tiyatrosu’nda başlamıştır. Çimentaş Spor Kulübü’nde Ulusal ve uluslararası yarışmalara katılan lisanslı sporcuydu.

Akrep dizisi konusu ne? Akrep dizisi oyucuları ve karakterleri kimler?

ARAS

“Kız kardeşimin iyiliği ve suçluluk duygusu arasında sıkışıp kaldım.”

Yusuf Çim “Aras” karakteriyle Akrep’te.

26 Eylül 1991’de İstanbul Fatih’te dünyaya geldi. Aslen Giresun Alucra’lı olan Çim Meslek lisesinden mezun olduktan sonra üniversitede radyo ve televizyon bölümünü okudu. Kariyerine 2009 yılında modellik yaparak başladı.

Akrep dizisi konusu ne? Akrep dizisi oyucuları ve karakterleri kimler?

BERNA

“Ailemin elimden alınmasına göz yumamam.”

Başak Daşman “Berna” karakteriyle Akrep’te.

Başak Daşman, 10 Nisan 1981 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. … Başak Daşman, şimdilerde Atv ekranlarında yayınlanan Payitaht Abdülhamid dizisinde Şivenaz karakterine hayat vermektedir. Başak Daşman, 1.65 metre boyunda, 53 kilo ve Koç burcudur. Ünlü oyuncu Instagram adresinden sevenleri için fotoğraflar paylaşıyor.

Akrep dizisi konusu ne? Akrep dizisi oyucuları ve karakterleri kimler?

FİKRET

“Seven bir kalp söz dinlemez, gözü hiçbir şeyi görmezmiş derlerdi de inanmazdım.”

Bekir Aksoy “Fikret” karakteriyle Akrep’te.

Bekir Sıtkı Aksoy (18 Mart 1969, Ankara), Türk oyuncu. 18 Mart 1969 yılında Ankara’da dünyaya gelmiştir. 1992 Yılında Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı mezun oldu. 19-20 yaşında iken konservatuvarın ilk yılında Devlet Tiyatrosu’nda Cüneyt Gökçer ile beraber “Damdaki Kemancı” oyununda küçük bir rol oynadı.

Akrep dizisi konusu ne? Akrep dizisi oyucuları ve karakterleri kimler?

AYŞEM

 “İntikam almayı değil adaleti seçtim.”

Beril Pozam “Ayşem” karakteriyle Akrep’te.

1995 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Beril Pozam, Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümü mezunudur. Birkaç tiyatro oyununda rol alan Beril, ilk oyunculuk deneyimini Afili Aşk dizisinde ‘Nazmiye Özkayalı’ karakteri ile yaşamaktadır.

İPEK

“Aşk; hayata tutunmak için en güzel bahanedir.”

Esila Umut “İpek” karakteriyle Akrep’te.

Esila Umut 2001 yılında İzmir’de doğdu ve o günden beridir de İzmir’de yaşamaya devam ediyor. Aynı zamanda ara sıra rol çalışmaları için İstanbul’a gelen genç güzel birçok dizi ve film yapımcısının markajına girmiş gibi görünüyor.

ŞAHİN

“Asıl şimdi yan yana durmalı, gerçekten aileye olmalıyız.”

Taha Baran Özbek “Şahin” karakteriyle Akrep’te.

Sinema ve dizi film oyuncusu. 1988, İstanbul doğumlu. İstanbul Kültür Üniversitesinde tiyatro eğitimi alan Taha Baran Özbek, aktif olarak tiyatro yapmakta, 2018’den beri dizilerde rol almaktadır.

DURU

 “Artık kardeşlerimin ablası değil annesiyim.”

Aslı Melisa Uzun “Duru” karakteriyle Akrep’te.

Aslı Melisa Uzun (d. 28 Temmuz 1995, Ankara), Türk oyuncu ve manken. 2015 yılında ‘Miss Turkey Universe’ seçilmiştir. … Henüz üç yaşındayken dans kurslarına başlayan ve daha sonra bale ile jimnastik eğitimi alan Aslı Melisa Uzun, Arkadaşlar İyidir isimli dizide rol aldı.

MERVE

“Hak ettiğim hayatı ve aşkı yaşayacağım.”

Müge Su Şahin “Merve” karakteriyle Akrep’te.

Müge Su Şahin, 12 Haziran 2001 senesinde Ankara’da oğlu olmuştur. Performance School Beştepe Okulları’ndan mezun olmuştur. İkizler burcu olan Müge Su Şahin, 1.73 metre uzunluğunda ve 60 kg ağırlıktadır. Müge Su Şahin’nin Instagram’da 32 bin, Twitter’da 1000 takipçisi var.

HACER

“Herkesin içinde sakladığı bir özlemi vardır. Benim özlemim; oğlum.”

Demet Gül “Hacer” karakteriyle Akrep’te.

2014 yılında Ulan İstanbul dizisinde canlandırdığı Maşuka karakteriyle tanınmaktadır. Demet Gül, 19 Nisan 1982 tarihinde Stuttgart, Baden-Württemberg, Almanya’da iki çocuklu bir ailenin en büyük çocuğu olarak doğmuştur. Asıl adı Demet Büyükkol’dur. Anne ve baba 1960’ların sonunda Almanya’ya çalışmaya gitmiş.

ECE

“Annem nerede?”

Ahsen Türkyılmaz “Ece” karakteriyle Akrep’te.

2014 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Ahsen Türkyılmaz 6 yaşındadır. Ailesinin 5 yaşındayken yeteneğini keşfedip ajansa kayıt ettirmesi ile oyunculuk kariyerine başlayan Ahsen Türkyılmaz kahverengi gözlü ve kuram saçlıdır. Beko reklam filminde yer alarak Fatma dizisinin yapımcısı Başak Abacıgil’in dikkatini çekmiştir. Netflix’in Fatma dizisinde yer alarak ilk kez ekran deneyimi yaşamıştır.

Akrep dizisi konusu ne? Akrep dizisi oyucuları ve karakterleri kimler?

Yorumlar kapalı.