AKP’li Kurtulmuş: Türban, Müslüman kadınlar için özgürlüğün simgesidir

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, “CHP'li Fikri Sağlar'ın bir televizyon kanalında sarf etmiş olduğu sözler hezeyandır, bölücülüktür” dedi. Kurtulmuş, türbanın Müslüman kadınlar için ‘özgürlüğün simgesi’ olduğunu öne sürdü.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AKP Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla, eski CHP milletvekili ve devlet bakanı Fikri Sağlar’ı türbanla ilgili sözleri nedeniyle eleştirdi.

Kurtulmuş, Sağlar’ın bölücülük yaptığını öne sürerek, “Türkiye’yi yeniden 28 Şubat günlerinde olduğu gibi karanlığa gömmek isteyenlerin kirli zihin dünyası deşifre oldu. Bu toprakların en büyük gücü demokrasi ve özgürlüklerdir. Hiç bir güç bunun önüne geçemez. CHP’li Fikri Sağlar’ın bir televizyon kanalında sarf etmiş olduğu sözler hezeyandır, bölücülüktür” ifadelerini kullandı.

Türbanın, Müslüman kadınlar için ‘özgürlüğün simgesi’ olduğunu öne süren Kurtulmuş, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Hadsiz bir şekilde tanımlamaya çalıştığı başörtüsü, Müslüman kadınlar için özgürlüğün simgesidir. Aziz milletimiz hak ve özgürlüklerinin sahibidir. Bir daha asla kimilerinin hayal dünyasında yer alan 28 Şubat despotluğuna izin vermeyecektir. Yargıçlarımız, hukuki usul ve normatif düzlemde ne gerekiyorsa onu uygulamakla mükelleftir ve yargıçların görevlendirilmesinde kanuni ölçütler dışında herhangi bir ırkçı dışlamaya izin vermeyeceğiz.”

SAĞLAR NE DEMİŞTİ?

Eski CHP Milletvekili Fikri Sağlar, Halk TV’de katıldığı programda, “Kendimden söylemek istiyorum ben yargılandığım zaman türbanlı bir hakimin karşısına gittiğimde benimle ilgili haklarımı koruyacağı ve adaleti yerine getirebileceği konusunda kuşkum var. Türban irticai faaliyetlerin şeriat isteyenlerin üniformasıdır, başörtüsü yüzyıllar boyunca Anadolu’da bir geleneksel giysidir arada fark var” ifadelerini kullanmıştı.

AKP Parti sözcüsü Ömer Çelik, Sağlar’ın sözlerine karşılık Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “2020 yılının son faşist saldırısı CHP’li Fikri Sağlar’dan geldi” yorumunda bulunmuştu.

AKP’li Kurtulmuş: Türban, Müslüman kadınlar için özgürlüğün simgesidir

Yorumlar kapalı.