AKP’li Çakır, Selahattin Demirtaş’ı 6-8 Ekim olaylarının baş sorumlusu olarak niteledi

AKP'li Erzincan Milletvekili Burhan Çakır, "CHP'nin borazanlığını yaptığı, İYİ Partinin kahvaltıya çağırdığı, kimilerinin de 'usta edebiyatçı' olarak gördüğü HDP eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, 6-8 Ekim olaylarının baş sorumlusudur." dedi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çakır, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Balıkesir’in Edremit ilçesinde görevi başında şehit düşen polis memuru Abdulkadir Güngör’e Allah’tan rahmet, ailesine de taziye dileklerinde bulundu.

Bugün görülen 6-8 Ekim olaylarına ilişkin davaya katıldığını belirten Çakır, “Milletimize, ülkemize ve hükümetimize yönelik en kanlı, en vahşi saldırılardan biri 6-8 Ekim olayları olmuştur.” diye konuştu.

Çakır, bu olaylarda, ihtiyaç sahiplerine kurban eti dağıtmak isteyen Yasin Börü ve arkadaşları başta olmak üzere 35 insanın şehit edildiğini anımsatarak, “Yasin yavrumuz, en temiz hisleriyle, en iyi niyetiyle garip gurebaya kurban eti dağıtıyordu. Dolayısıyla HDP’nin Kürtleri temsil etme gibi bir derdi de yok zaten.” şeklinde konuştu.

Yargının, 6-8 Ekim olayları ve çukur eylemlerinin hesabını hukuk önünde sorduğunu vurgulayan Çakır, “Bugün CHP’nin borazanlığını yaptığı, İYİ Partinin kahvaltıya çağırdığı, kimilerinin de ‘usta edebiyatçı’ olarak gördüğü HDP eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, 6-8 Ekim olaylarının baş sorumlusudur. Selahattin Demirtaş’ın elindeki kalem, Yasin’in kanını saklayamaz ve kendisinin terörist geçmişini gizleyemez.” değerlendirmesinde bulundu.

Çakır, 6-8 Ekim olaylarını planlayıp gerçekleştirenlerin tek tek hesap verdiğine işaret ederek, “Unvanı ve sıfatı ne olursa olsun, kimse ‘terörist’ yüzüne ‘demokrat siyasetçi’ maskesi takamayacak.” ifadesini kullandı.

AKP’li Çakır, Selahattin Demirtaş’ı 6-8 Ekim olaylarının baş sorumlusu olarak niteledi

Yorumlar kapalı.