AKP sözcüsü Ömer Çelik’ten Erdoğan’a sorular yönelten Kılıçdaroğlu’na tepki!

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, “13 Şehidimizin sorumlusu olan Erdoğan’a 83 milyon vatandaşım adına soruyorum” diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sorular yönelten CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu “terörün siyasi propagandasını” yapmakla suçladı. Çelik, “Türkiye’nin terörle mücadelesini hedef alan bir provokasyondur. PKK terör örgütüne söylemesi gereken sözün Türkiye Cumhurbaşkanı’na söylenmesi sadece terörün sözcülerinden duyduğumuz karanlık bir yaklaşımdır” dedi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gara’da şehit olan 13 asker ve polise ilişkin olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sert tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, ”13 şehidimizin sorumlusu olan Erdoğan’a 83 milyon vatandaşım adına soruyorum” diyerek 5 maddelik soru yöneltti.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sorular yönelten Kılıçdaroğlu’nu “terörün siyasi propagandasını” yapmakla suçladı.

Çelik, şunları kaydetti:

“Kılıçdaroğlu’nun “13 şehidimizin sorumlusu Erdoğan’dır” diyerek Türkiye Cumhurbaşkanı’nı itham etmesi, Türkiye’nin terörle mücadelesini hedef alan bir provokasyondur.

Teröre karşı söylenmesi gereken sözün, Türkiye Cumhurbaşkanı’na söylenmesi, terörün siyasi propagandasından başka birşey değildir. PKK terör örgütüne söylemesi gereken sözün Türkiye Cumhurbaşkanı’na söylenmesi sadece terörün sözcülerinden duyduğumuz karanlık bir yaklaşımdır.”

KILIÇDAROĞLU NE SORMUŞTU? 

”13 Şehidimizin sorumlusu olan Erdoğan’a 83 milyon vatandaşım adına soruyorum” diyen Kılıçdaroğlu, Erdoğan’a şu soruları yöneltti:

– Bölücü terör örgütünün, tam 5,5 yıl elinde tuttuğu vatan evlatlarını kurtarmak için 2015 tarihinden bu yana Başbakan olarak ya da Cumhurbaşkanı olarak ne yaptınız?

– Terör örgütünün başı Abdullah Öcalan’dan seçimlerde size yardımcı olması için mektup dilenirken, neden vatan evlatlarının serbest bırakılması için çağrı yapmasını istemediniz? İstanbul Seçimleri sizin için 13 vatan evladından daha mı kıymetliydi?

– Yıllarca ”Dostum Trump” diye böbürlenip durdunuz. Neden dostluğunuzu, vatan evlatlarımızı terör örgütünün elinden kurtarmak için kullanmadınız?

– Daha önce benzer hadiselerde sorunun çözümüne büyük katkıları olmuş İnsan Hakları vakfı, İnsan Hakları Derneği, Mazlum-Der gibi ulusal ve uluslararası insan hakları örgütlerine, terör örgütünün elinde tuttuğu evlatlarımıza zarar gelmemesi ve serbest bırakılmaları için en azından çağrıda bulunmak hiç mi aklınıza gelmedi?

– Rize’de yaptığınız açıklamalarda sınır ötesi operasyonun hedeflerinden birinin de şehit olan 13 evladımızın kurtarılması olduğunu, ancak başaramadığınızı söylediniz. 13 vatandaşımızın kurtarılması amacıyla başlatılan operasyondaki başarısızlığı kim üstlenecek? Bu işin sorumlusu kim?

AKP sözcüsü Ömer Çelik’ten Erdoğan’a sorular yönelten Kılıçdaroğlu’na tepki!

Yorumlar kapalı.