AKP Sözcüsü Ömer Çelik’ten açıklama: Tüm sanatçı arkadaşlarımızın mesajlarını aldık, seslerini duyuyoruz

AKP MKYK toplantısına ilişkin Sözcü Ömer Çelik açıklamalarda bulunuyor.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, MKYK toplantısına ilişkin açıklamalarda bulunuyor.

Çelik’in açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

“Bizim açımızdan, PKK, YPG, DEAŞ hepsi aynıdır, hepsi insanlığa karşı aynı suçu işlemektedir. TSK, insanı kültürel yapılar ve siviller konusunda en hassas orduların başında gelir. Hedef terör örgütleridir.  8500’den fazla hedef imha edilmiştir. Eren operasyonları 15 ayrı bölgede devam ediyor. DEAŞ’a yönelik olarak birilerinin iddia ettiğinin aksine en güçlü mücadeleyi biz veriyoruz. İnsanlığın düşmanı olan bu terör örgütlerine en ilkeli ve güçlü mücadeleyi veriyoruz. Bazı ülkeler geçmişte Afganistan’da yaptıkları gibi terör örgütlerini kullanabileceklerini ve bununla bir sonuca varabileceklerini söylüyorlar. Terör örgütlerine destek verenler sadece bu utançla baş başa kalacaktır.”

KADEMELİ NORMALLEŞME SÜRECİ

“Pandemi çerçevesinde çeşitli tedbirler alınıyor. Burada istiyoruz ki herkes olumlu etkilensin. Bu çerçevede çeşitli sektörlere Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla destek devam ediyor. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın sanatçı, tiyatrocu ve müzisyenlere verdiği destek önemlidir. ‘Müzik Susmasın’ projesi kapsamında bu destekler müzisyen arkadaşlarımıza ulaştırılıyor.

Müzisyen arkadaşlarımıza destek sürecektir. Tüm sanatçı arkadaşlarımızın mesajlarını aldığımızı, seslerini duyduğumuzu ifade etmek isterim. Tiyatrolarımıza verilen destek önemli. Şimdiye kadar 37 milyon destek sağlandı. 1 Temmuz-20 Eylül tarihleri arasında 25 milyon turne desteği olacak.

Müzik sendikası, müzik birlikleri, müzik dernekleri bu listeleri bize gönderiyor. Daha fazlası için gayret ediyoruz. İnşallah bu dönemi de atlattıktan sonra müzisyenlerimizle özgür bir şekilde eski günlerdeki gibi buluştuğumuz ortamlara kavuşmayı temenni ediyoruz.”

İHA VE SİHA’LARA YOĞUN TALEP VAR

“Her gün uluslararası basında analizler yer alıyor. İHA ve SİHA’lara yoğun talep var. Ege’de, Akdeniz’de, Karadeniz’de gemimiz ile etkinlik sağlanacak. Aynı zamanda doğal afetlerde de kullanılabilecek. 200’e yakın firma katkı sağlıyor. Yakın zamanda tamamlanacak.”

SIFIR ATIK PROJESİ’NE ÖDÜL

Emine Erdoğan hanımefendinin öncülüğünde birçok çevre projesi yürütülüyor. En önemlisi bu atık projesi ile ilgili olan mesele. Emine Erdoğan hanımefendiye BM tarafından ödül verildi.

‘DENİZ SALYASI’ SORUNU

“Son derece tedirgin edici ve tahammül edemeyeceğimiz bir kirliliğe işaret ediyor. Ortaya çıkan tablo radikal bir şekilde müdahale etmek gerektiğini gösteriyor. Çünkü bu atık yüzeyden temizlense bile tekrar tekrar ortaya çıkıyor. En yakından takip ettiğimiz meselelerden biridir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız yarın bir çalıştay düzenleyecek. Birçok noktadan örnekler alındı. Çok kapsamlı bir çalışma yapılıyor. Bu hafta sonu çalıştayın sonuçları paylaşılacak. Konuyu yakından takip etmeye devam ediyoruz.”

‘İSRAİL’İ EN GÜÇLÜ ŞEKİLDE KINIYORUZ’

“Geçen hafta yoğun şekilde İsrail saldırganlığını konuştuk. Batı Şeria’da 350 konuttan oluşan projenin temel atma törenini görüyoruz. Bunu en güçlü şekilde kınıyoruz. İsrail’in gerginliği yükseltmemesi ve geçen seferki olaylardan ders çıkarması gerekiyor. BM İnsan Hakları Konseyi’nin işgal altındaki Filistin topraklarında İsrail’in ihlallerini soruşturmak üzere bağımsız komisyon kurmasını son derece önemli buluyoruz. Bütün uluslararası çevrelerin bu komisyona destek vermelerini bekliyoruz.

Almanya’da FETÖ’nün de dahil edildiği bir proje ortaya çıktı. Üç dini bir araya getirmek gibi amaçların nasıl terörist faaliyetlere dönüştüğünü gördük. Almanya’daki Türk ve Müslümanları temsil etmesi sözkonusu olmayan bu projeye geçit verilmemesi gerekirdi. Almanya’nın çok daha hassas davranmasını bekliyoruz.”

AKP Sözcüsü Ömer Çelik’ten açıklama: Tüm sanatçı arkadaşlarımızın mesajlarını aldık, seslerini duyuyoruz

Yorumlar kapalı.