AKP MKYK Üyesi Metin Külünk kimdir? Metin Külünk nereli, kaç yaşında?

AKP 7. Olağan Kongresi'nde MKYK üyesi olarak seçilen Metin Külünk, sosyal medyada en çok aranan isimler arasında yer almaya başladı. Peki, Metin Külünk kimdir? Metin Külünk kaç yaşında ve nereli? Metin Külünk hayatı ve biyografisi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

METİN KÜLÜNK KİMDİR?

Metin Külünk, 16 Aralık 1960 yılında Rize’nin Güneysu ilçesinde doğdu.

Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun olduktan sonra iş hayatına atıldı.

Milli Türk Talebe Birliği Orta Öğrenim Yönetim Kurulu Üyeliği, Akıncılar Teşkilatı, Milli Selamet Partisi İl Gençlik Yönetim Kurulu Üyeliği, AK Parti İstanbul İl Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyeliği, İstanbul İl Teşkilat Başkanlığı, İstanbul İl SKM Başkanlığı görevlerinde bulundu.

26. dönem AK Parti İstanbul Milletvekili olarak meclise giren Külünk, Külünk Eğitim ve Kültür Derneği, Tepebaşı Köyü Derneği, Güneysu Derneği , Rize Vakfı, TEK-DER (Teknik Elemanlar Derneği), Mimar ve Mühendisler Grubu, İTKİB (İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçılar Birliği), UND (Uluslararası Nakliyeciler Derneği), İstanbul Tasarım Derneği ve Fenerbahçe Spor Kulübü üyesidir.

Metin Külünk, evli ve bir çocuk babasıdır.

1984’te özel bir firmada iş hayatına atıldı ve çeşitli kademelerde yöneticilik görevlerini üstlendi. 1975-1976 yılları arasında Millî Türk Talebe Birliği Orta Öğrenim Yönetim Kurulu Üyeliğinde bulundu. 1990-1995 yılları arasında İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri (İTKİB) komitelerinde görev yaptı.

1993-1995 yılları arasında Marmara Üniversitesi’nde dış ticaret dersleri verdi. 1995-2000 yıllarında İstanbul Sanayi Odası (İSO) Hazır Giyim Meslek Komitesi üyeliği ve meclis üyeliğine seçildi. 2001 yılında kurulan Külünk Eğitim ve Kültür Derneği’nin 7 yıl süreyle başkanlığını yaptı. TBMM XXIV., XXV. ve XXVI. Dönem İstanbul Milletvekilidir.

“Küreselleşen Dünyada Türkiye” (2005),

“Barışı Arayan Dünya” (2007),

“Anadolu Düşüncesi Temelinde Büyük Türkiye İdeali” (2009),

“Rengarenk Şehir İstanbul”,

“Büyük Anadolu Aklı” (2016),

“140’lık: Hâsılıkelâm” (2016)

“Dedi ki… Bombalayacaklar” (2017) isimli yayımlanmış kitapları bulunmaktadır. Evli ve bir çocuk babasıdır.

AKP MKYK Üyesi Metin Külünk kimdir? Metin Külünk nereli, kaç yaşında?

Yorumlar kapalı.