Akkuyu Nükleer AŞ’den ‘kavga’ görüntülerine ilişkin açıklama

Akkuyu Nükleer A.Ş., çalışma koşullarında ve maaşlarının ödenmemesine tepki gösteren işçilerle özel güvenlik görevlileri arasında arbede yaşandığı iddiasını yalanladı. Tartışmanın şantiye önünde yaşandığını belirten şirket, "Tartışmanın maaş ödemeleri veya çalışanların çalışma koşulları ile ilgisi yoktur. Söz konusu tartışma, vardiya sonunda taşeron firma çalışanları arasında çıkmıştır" açıklamasını yaptı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akkuyu Nükleer A.Ş., çalışma koşullarında ve maaşlarının ödenmemesine tepki gösteren işçilerle özel güvenlik görevlileri arasında arbede yaşandığı iddiasını yalanladı. Tartışmanın şantiye önünde yaşandığını belirten şirket, “Tartışmanın maaş ödemeleri veya çalışanların çalışma koşulları ile ilgisi yoktur. Söz konusu tartışma, vardiya sonunda taşeron firma çalışanları arasında çıkmıştır” açıklamasını yaptı.

Rus Rosatom şirketine ait Akkuyu Nükleer A.Ş., Mersin’in Gülnar ilçesinde devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) şantiyesinde geçen hafta işçilerle özel güvenlik görevlileri arasında yaşanan arbede ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, inşaatta gerekli güvenlik önlemlerinin alındığı da vurgulandı.

Yaşanan arbedenin şantiye önünde işçiler arasında yaşandığını belirten şirket, tartışmanın çalışma koşulları veya maaş ödemeleri ile ilgili olmadığını savundu:

“Akkuyu Nükleer A.Ş. çalışanları arasında yaşanan ve güvenlik personelinin müdahale ettiği tartışmayı gösteren, sosyal ağlarda ve medya organlarında yayılan video gerçeği yansıtmamaktadır. Bu olay, 11 Kasım’da Akkuyu NGS sahasının dışında, kontrol noktası yakınında meydana gelmiştir. Tartışmanın maaş ödemeleri veya çalışanların çalışma koşulları ile ilgisi yoktur. Söz konusu tartışma, vardiya sonunda taşeron firma çalışanları arasında çıkmıştır. Akkuyu Nükleer A.Ş.’nin güvenlik görevlileri, olaya anında müdahale edip tartışan tarafları ayırmış ve Akkuyu NGS şantiyesinde geçiş kontrol sistemine ve kamu düzenine uyulmasını sağlamışlardır. Akkuyu Nükleer A.Ş., bu tür durumların tekrarlanmaması için müteahhit ve taşeron firmalarla iletişim halindedir. Gerek şantiye içinde gerekse şantiye dışında iş disiplinine uyulması ve bu tür olayların önlenmesine yönelik tedbirlerin alınması gerektiği konusunda sorumlulara tebligatlar gönderilmiştir. Çatışmanın sorumlularının bilgileri, soruşturma için kolluk kuvvetlerine iletilmiştir.”

“İNŞAAT GÜVENLİK GEREKLİLİKLERİNE UYGUN”

Şirketten yapılan açıklamada, şantiyedeki iş güvenliği önlemleri hakkında da şu ifadelere yer verildi:

“Akkuyu Nükleer A.Ş. şantiyede, güvenlik önlemlerinin alınıp alınmadığını, işçi ücretlerinin ödenmesi konusundaki yükümlülüklerin yerine getirilip getirilmediğini ve işçi haklarının gözetilip gözetilmediğini sürekli olarak denetlemektedir. Akkuyu Nükleer A.Ş. düzenli olarak hem bu konulara ilişkin talimatların uygulanmasını, hem de ihlallerin giderilmesini sağlar. Taşeron firmaların kusur ve ihlalleri durumunda ise, bu firmalara ihlallerin giderilmesi gerektiğine dair resmi bildirim gönderir.

Akkuyu NGS’nin inşaatı güvenlik gerekliliklerine uygun olarak gerçekleştirilmektedir. Şantiyedeki inşaat ve kurulum çalışmaları, iş malzemeleri, sistemleri ve bileşenlerinin denetim ve kontrolü, Nükleer Düzenleme Kurumu (NDK) ve Fransız şirketi Assystem dahil olmak üzere, uzman devlet kurumları ve bağımsız denetim kuruluşları tarafından gerçekleştirilir. Bağımsız denetim faaliyetleri, büyük endüstriyel tesislerin inşasında standart uygulamanın bir parçasıdır. Bu faaliyetler, güvenlik kültürü ilkelerine uygunluğun izlenmesinin yanı sıra, kullanılan malzeme ve ekipmanların kalite kontrolü ile ulusal ve uluslararası mevzuat ve standartların gerekliliklerine uygunluğunu içerir.”

 

Akkuyu Nükleer AŞ’den ‘kavga’ görüntülerine ilişkin açıklama

Yorumlar kapalı.