Akit yazarı:”Tarikatların hepsi tecavüzcü değil”

Uşşaki tarikat liderinin bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunması sonrası süren tartışmalarda Yeni Akit yazarı tarikatları savundu: Tarikatların hepsi tecavüzcü değil."

Uşşaki Tarikatı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeni Akit gazetesinin yazı işleri müdürü Ali Karahasanoğlu, Sakarya’nın Akyazı ilçesinde kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan ve bir tarikatın lideri olduğu belirtilen Eyüp Fatih Şağban hakkında yazdı. Karahasanoğluı, “bir tarikattaki kişinin yaptığı yanlış yüzünden bütün tarikatların tecavüzcü gibi gösterildiğini” öne sürdü.

Karahasanoğlu, bugünkü köşe yazısında farklı meslek gruplarındaki kişilerin yanlışlar yaptığını, bu sebeple bu gruba ait meslek örgütlerinin kapatılmadığını söyledi.

İslam’a daha sıkı sarılalım

Akit yazarı, görüşlerini şu şekilde dile getirdi:

“Doktorlar için demediğimiz, avukatlara reva görmediğimiz, üniversite öğretim üyeleri için konduramadığımız, özellikle de onların üzerinden kurumlarına yönelerek, onları kapatmaya kalkmadığımız bir ortamda.. Bir tarikatteki kişi yanlış yapınca, niye tüm tarikatleri tecavüzcü gibi göstermeye kalkıyoruz? Hatta tarikatleri de aşıp, tüm dindar insanları tacizci gibi göstermeye kalkışıyoruz. Hepsini kapatmaya kalkıyoruz! Bunu yapanlar iyi niyetli olabilir mi? Değişik gruplardan onlarca kişinin ahlaksız ilişkisini iki satırla geçiştirip, dindar görünümlü birisinin, istisnaen bir yanlışı sözkonusu olunca, çoluk-çocuk demeden, onlarca ayrıntısı ile olayı abartarak, tüm dindarlara mal etmeye kalkışanlarda azıcık ahlak var mı? …Çözüm; bu ahlaksızların, ‘İslam’dan uzaklaşalım’ önerisinde değil, tam aksine, ‘İslam’a daha sıkı sarılalım’da..”

Akit yazarı:”Tarikatların hepsi tecavüzcü değil”

Yorumlar kapalı.