Akit yazarı: İsterlerse doları 15 TL yapsınlar, cellatlara teslim olmayacağız

Akit yazarı , Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın büyükelçilerle yaptığı konuşmayı örnek göstererek “Dolar kaç lira olursa olsun, boynumuzu cellata teslim etmeyeceğimiz, en yüksek perdeden, çakallara tebliğ edilmiştir” dedi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Karahasanoğlu, bugünkü köşe yazısında Erdoğan’ın dün büyükelçiler konferansında yaptığı konuşmayı hatırlattı:

Verdiği başlıklar, Türkiye’nin bugünkü konumunu çok iyi özetliyordu.. Türkiye’de yaşanılan aktüel tartışmaların arka planını bize hatırlatıyordu.. Eski Türkiye gitmiş.. Yeni Türkiye gelmişti.. Onun içindir ki, üretim ile, fabrika ile, ihracat ile, ithalat ile, belirsizlik ile, hiçbir veri ile bağlantılı olmayan, dört dörtlük operasyonlar Türkiye’ye çekiliyordu.

Sizin cumhurbaşkanınız… Hem de adı üstünde diplomatların karşısında..  Kullanacakları her kelimeyi, ince ince hesaplar yaparak tercih eden.. “Şu kelimeyi mi, yoksa bu kelimeyi mi kullanayım” diyerek planlayarak cümle kuran.. Ve bu özellikleri, meslekleri ile adeta özdeşleşmiş olan diplomatların karşısında.. Adeta.. Halkın içinde sohbet edilirken, nezaketten mi dersiniz, yoksa ince planlar yapanların o hesapları sonucunda mı dersiniz..

Sonuçta somut ifadeler kullanmayanların..  Nihayetinde de, aslında ne denilmek istendiğinin tam anlaşılmadığı konuşmalar için, kullanılan “Dilplomatça konuştun” ifadelerinin faili olan meslek erbabının karşısında.. Köşeleri öyle sivri ki.. Dinleyen herkesi oturduğu koltuktan havaya zıplatan.. Somut mu somut.. Net mi net.. Kesin mi kesin.. Küçücük bir kaypaklık.. Küçücük bir ince hesap barındırmaksızın..

Erdoğan’ın “PKK terörü tarafından şehit edilen onlarca öğretmenimiz için en ufak üzüntü beyan etmeyenlerin, YPG’nin elebaşılarını kırmızı halılarla saraylarda ağırlayanların, bizim tavrımızı sorgulamasının hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur” dediğini hatırlatan Karahasanoğlu, yazısının devamında şu ifadeleri kullandı:

Dolar 8.5 olmuş. “Aslında 10 TL olma yolunda” imiş.. Zırt Erenköy.. Benim devlet başkanım ki, emperyal devletlerin yüzüne karşı.. Dünya genelinde Türkiye Cumhuriyeti’nin temsilcileri olarak görev yapan, yapacak olan büyükelçilerin karşısında.. O cümleyi kurmuştur.. Olay bitmiştir.

İsterlerse, doları 15 TL yapsınlar.. Mesaj muhatapları tarafından alınmıştır.. Dolar kaç lira olursa olsun, boynumuzu cellata teslim etmeyeceğimiz, en yüksek perdeden, çakallara tebliğ edilmiştir.. Ki.. Önemli olan da  budur. Dolar 3 TL ama..ABD’nin her dediğini yapan bir Türkiye yerine.. Askerine, polisine, öğretmenine kurşun sıkan hainlerin kırmızı halılarla karşılandığı devletlerin emirlerinin dinlendiği bir ülke yerine.. Doların 8.5 TL olduğu bir ülke olmayı tercih ederim..
Akit, Independent Türkçe

Akit yazarı: İsterlerse doları 15 TL yapsınlar, cellatlara teslim olmayacağız

Yorumlar kapalı.