Ahmet Hakan: Tamerci de değilim Nihalci de değilim

Ahmet Hakan, Altın Portakal Film Yarışması’nın ödül töreninde sunuculuk yapan Tamer Karadağlı ile ödül alan Nihal Yalçın arasındaki sorunu, hiçbir etki altında kalmadan, zerre kadar politik bir anlam yüklemeden, kadın/erkek meselesine indirgemeden şöyle yorumluyorum diyerek konuyu köşesine taşıdı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, bu yıl 58’incisi düzenlenen Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Nihal Yalçın’a ödülünü takdim etme şekli ve mimikleri eleştiri konusu olan Tamer Karadağlı’yı ve Yalçın’ı eleştirdi.

Hakan, konuşmasının sonunda “İstanbul Sözleşmesi yaşatır” diyen Yalçın’ın “alkışa oynadığını” savundu.

“Altın Portakal Film Yarışması’nın ödül töreninde sunuculuk yapan Tamer Karadağlı ile ödül alan Nihal Yalçın arasındaki sorunu, hiçbir etki altında kalmadan, zerre kadar politik bir anlam yüklemeden, kadın/erkek meselesine indirgemeden şöyle yorumluyorum:
İkisinin hallerine de güldüm. İkisinin hallerini de tuhaf karşıladım. İkisinin halleriyle de dalgamı geçtim.

Peki hangisinden yanayım?

Hemen söyleyeyim:

İkisinden yana da değilim.

Tamer’ci değilim.

Çünkü…

Sergilediği çocuksu sabırsızlık, insanı çileden çıkaracak cinstendi. Sergilediği kabalık, hepimizi utandıracak boyuttaydı. Ağzıyla burnuyla yaptığı mimikler, resmen kafa bulmalıktı. Yakalandığı anda yan çizmesi, feci korkakçaydı.

Nihali’ci değilim.

Çünkü…

Ödül törenlerinde yapılan klişe konuşmaların şahını yapıyordu. Öyle kaptırmıştı ki kendini konuşmaya, etrafında ne döndüğünün farkında bile değildi.

Ahmet Hakan: Tamerci de değilim Nihalci de değilim

Yorumlar kapalı.