Ahmet Hakan, Erdoğan’ın parlamenter sistem ile ilgili açıklamasına yanıt verdi: “Mesele bitmiştir. Dağılabiliriz arkadaşlar”

Erdoğan, "Biz başkanlık sistemini getirdik ve bu yeni sistemden de memnunuz. Başkanlık sistemiyle inşallah yolumuza devam edeceğiz" demişti. Ahmet Hakan, Erdoğan'ın açıklamasını köşesine taşıdı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, siyasetteki parlamenter sisteme dönüş tartışmaları konusunda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Öyle bir şey yok, olamaz da…”  sözlerini hatırlattı ve “Mesele bitmiştir. Dağılabiliriz arkadaşlar” dedi.

Hakan, yazısında şu ifadeleri kullandı:

“Amma da mavra olur ha” diyerek… Şöyle yazmıştım: Cumhurbaşkanı Erdoğan, aniden “Parlamenter sisteme dönüyoruz” derse… Ortalık amma da karışır, amma da mavra çıkar ha! Ben işin mavrasındaydım.

Ama isimlerini açıklamayan bazı AK Partililerin de “Yarı başkanlık olabilir” falan dediklerine dair ciddi haberler de çıkmaya başlamıştı. Durum buyken… Soçi yolunda gazeteciler Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sormuşlar: “Var mı böyle bir şey? Olabilir mi yani?”

Erdoğan, “Öyle bir şey yok, olamaz da…” diyerek mevcut sistemi övmüş, parlamenter sistem hakkında da vermiş veriştirmiş. Mesele bitmiştir. Dağılabiliriz arkadaşlar.”

Ahmet Hakan, Erdoğan’ın parlamenter sistem ile ilgili açıklamasına yanıt verdi: “Mesele bitmiştir. Dağılabiliriz arkadaşlar”

Yorumlar kapalı.